Zanlının mahkemede pişman olduğunu ve annesinin başka biriyle evlendiğini öğrenince bunu kabullenemeyip cinayeti işlediğini söylediği belirtildi.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki dünkü saldırının faili Dursun Z., bugün adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlı, "iki kişiyi kasten öldürme, bir kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Babasıyla yaşadığı Rize'de çiftçilik yapan zanlının, annesiyle babası arasındaki tehditten açılan duruşma için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Emniyette ve savcılıktaki sorgusu sırasında sürekli ağlama krizine girdiği söylenen zanlının pişman olduğunu dile getirdiği belirtildi. Annesini 2011 yılından beri görmediğini ifade eden zanlının, "Annem bizimle görüşmüyordu. Biriyle evlendiğini öğrendik. Bunu kabullenemedim. Kendime yediremedim. Bu yüzden annemi vurdum. Annemi vurduktan sonrasını hatırlamıyorum. Bir anlık öfkeyle yaptım. Pişmanım" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

Dursun Z.'yi babası Hızır Z.'nin azmettirip azmettirmediği araştırılırken, olaydan sonra ortadan kaybolan babanın arandığı kaydedildi. Ölen kadının savcılığa başvurarak eski kocasından şikayetçi olduğu, ifadesinde "Bir oğluma annemi vurdurttu. Diğer oğluma da beni vurdurtacak" dediği ileri sürüldü.