Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Mersin ve Diyarbakır'ın da aralarında olduğu 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, başka kişi veya kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağladığı öne sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 14 kişinin Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve YÖK'ün internet sitelerine saldıran bilgisayar korsanları olduğu öğrenildi.

Redhack grubuna üye oldukları ifade edilen zanlıların arasında oyuncu B.A'nın da olduğu bildirildi.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Kendilerini, 'Redhack' olarak adlandıran hacker grubuna yönelik yapılan operasyon, Gezi Parkı olayıyla ilişkilendiriliyor. Bu konuda neler söylersiniz?" sorusu üzerine Bakan Güler, şunları söyledi: 

"Öteden beri takip edilen, Gezi olaylarından daha önce takibi yapılan, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimlerince takibi yapılan bir soruşturmadır. Gezi olaylarıyla doğrudan bir ilgisi yoktur ama bu gruplar siz de izliyorsunuz, birçok bakanlığın internet sitelerine, 'Şifrelerini kırarak girdik' tarzında birçok belgeleri de yayımladılar. Bu bir suçtur. Bilişim suçları yeni bir alandır. Kesinlikle Gezi olaylarıyla doğrudan bir ilgisi yoktur ama Gezi olayları sırasında da gündeme getirilen konular oldu. Gezi olayları öncesinde başlatılan, yurt dışında da takibi sürdürülen bir soruşturmadır. Bilişim alanında da herkesin hak ve hukukunun korunması önemlidir. Sosyal medya, hep ifade ettik, suç işlemek için, başkalarına hakaret etmek için, sorumsuz bir alan olarak düşünülemez. Normal hukuktaki insanların hak ve sorumlulukları sosyal medya için de geçerlidir. Bu nedenle de önemli bir operasyon olarak değerlendiriyorum. Bundan sonraki aşamayı adli işlem olarak takip edeceğiz. Cumhuriyet savcılarının verecekleri talimatlara göre arkadaşlarımız soruşturmayı, adli polis sıfatıyla yürütecekler."