TÜRKİYE'yi sarsan ve 37 sivilin ölümüne sebep olan Ankara'daki patlamayla ilgili son dakika gelişmesi var. Ankara patlamasını PKK'nın en kanlı ve en pis işlerini yapan örgütü TAK üstlendi. Saldırıyı üstlendikleri açıklamada bir de utanmadan 'üzgünüz' dediler.

Ankara'da 13 Mart’ta gerçekleştirilen intihar saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) isimli örgüt üstlendi.

Kanlı örgüt TA web sayfasından yapılan açıklamada Ankara saldırısını üstlendiklerini duyurdular.

Sivilleri katleden kanlı örgüt açıklamasında "13 Mart 2016 tarihinde Saat:18:45'te katliam kararlarının alındığı merkezleri ve yönlendirici faşist odakları hedef alan eylemi, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak üstleniyoruz. " denildi.

Açıklamada 'eylemi örgütümüze bağla Doğa  JİYAN (Seher Çağla Demir) komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir' denildi.

Seher Çağla Demir'in 2013 yılında örgüte katıldığı bilgisi verilen açıklamada saldırının Cizre için yapıldığı iddiası yer aldı. 

BİR DE ÜZGÜNLERMİŞ...

TAK açıklamasında düzenlenen kanlı saldırıda ölenlerin tamamının sivil olması konusunda bir üzüntü bildirildi. Utanmazlığın sınırlarını zorlayan açıklamada, “Birimimiz hedefine yöneldiğinde yapılan polis müdahalesi sivil kayıpların da olmasına yol açmıştır. Bu sebeple kirli savaşın sorumlu ve yürütücüleriyle hiçbir bağı bulunmayan sivil kayıplardan dolayı üzüntümüzü belirtiyoruz." denildi. Açıklamada asıl hedefin polisler ve askerler olduğu söylendi.

Kana susayan örgüt tehditlerine de devam etti. Bu tarz saldırıların devam edeceğini belirttiler. Ankara saldırısında 37 sivil hayatını kaybetmetmişti. Ölenlerin tamamı otobüs duraklarında evlerine gitmek için araç bekleyen çalışan kesimdi.