Ankara’daki terör saldırısında kullanılan aracın plakasının İstanbul plakalı olması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında 4 kişilik hırsızlık şebekesinin bombalı saldırıda kullanılan aracı, 10 Aralık 2015’te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden çalıntı ehliyetle kiralayarak, İstanbul’a getirdiği belirlendi.

Çalışmalarını derinleştiren İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Başakşehir, Eyüp ve Beyoğlu ilçelerinde bulunan 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda birçok suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen H.G.(44), M.K.(37), S.B.(21) ve M.B.(34) yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.B. ve S.B.’nin kardeş olduğu öğrenilirken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 4 dizüstü bilgisayar, 6 harddisk, 3 cep telefonu ile yaklaşık 20 bin TL ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülerek sorguya alındı.
Yapılan sorgulamalarda S.B.'nin İzmir’de sahte ehliyetle araç kiralayan kişi olduğu belirlenirken, 10 Aralık 2015 tarihinde İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden kiraladıkları aracı İstanbul’a getirerek bir süre kullandıkları öğrenildi.
Şüpheliler aracı bir süre İstanbul'da kullandıktan sonra başka aracın plaka bilgilerine uygun olarak ikiz plaka yaptı. Şüphelilerin ikiz plaka taktıkları aracı 4 Ocak tarihinde bir internet sitesi üzerinden Diyarbakır’dan gelen Hacı isimli bir kişiye sattığı ortaya çıktı.