Başkent Ankara bugün "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyor. SıhhiyeMeydanı'nda saat 16.30'da başlayan yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı açıldı. Meclis'te sona erdirilecek yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar 12.45 kapatıldı. Yollar 21.00'e kadar trafiğe kapalı kalacak.

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, geniş güvenlik önlemi alındı.   Yürüyüş için Ankara dışından 100'e yakın otobüs geldi, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler aldı. Gelen otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı.  Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.

TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

''Terör belası varken durmazdık. Bugün yüz binler burada. Üzerimizdeki oynanan oyunları defetmek için buraya geldik. Kardeşliğimiz için buraya geldik. Teröre hayır kardeşliğe evet dedik. Bugün 1. Meclis'teyiz. Şu an kurucu Meclis'teyiz. Gün birliğimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte vicdanımızın sesine kulak verdik. Kalbini öfkeyle dolduranlar değil, kalbi barış için çarpanlar için buradayız.

Bu millet kardeşliğine sahip çıkıyor. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. Hep birlikte Türkiye'yiz. Teröre hayır kardeşliğe evet diyoruz.''

7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI

İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.

Törende binlerce kişi dev Türk bayrağını böyle taşıdı.

6 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ      

Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.
      
Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi.