Girdikleri evden çaldıkları 2 adet  silahla ateş eden hırsızlar,  2'si ağır 3 polisi yaraladı.  Çatışmada bir hırsız yaralanırken diğer zanlıyı yakalamak için polis çalışmalarını sürdürüyor.
Olay, saat 06.30 sıralarında Altındağ, Örnek Mahallesi 675 Sokak'ta yaşandı. 2 hırsızlık zanlısı sokaktaki bir apartman dairesine girdi. Zanlıları fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ile zanlılar arasında çatışma yaşandı. Evdeki ruhsatlı silahı alan zanlılar polise ateş açtı. Zanlılardan biri yaralı olarak ele geçirilirken 3 polis olay yerinde yaralandı. Polislerin kanlar içinde kaldıkları görüldü.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Meslektaşlarının müdahale ettiği yaralı polisler ambulanslarla Dışkapı ve Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı zanlı Behçet K. ise ambulansla Gazi Hastanesi’ne götürüldü. Tandoğan K. isimli diğer zanlı ise olay yerinden firar etti.

YARALI POLİSİ GÖREN DİĞER POLİS FENALAŞTI

Silah seslerine uyanan sokak sakinleri balkonlardan olan biteni seyrederken meslektaşlarının yaralı durumunu gören bir polis fenalaştı. Polisi diğer meslektaşları sakinleştirdi. Yaralı bir polisin ambulansa bindirilirken kendisine yardım eden meslektaşlarını sakinleştirmeye çalışması dikkat çekti.

İKİ POLİSİN DURUMU AĞIR

Sokağa giriş çıkışlar kapatılırken çatışmanın yaşandığı alana emniyet şeridi çekildi. Sokak üzerinde boş kovanlar tespit edildi. Kan kaybı yaşayan yaralı polisler için meslektaşları hastanelere koştu. Durumu ağır olan polisler ameliyata alınırken kaçan zanlının yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.