Ankara'da Terörle Mücadele ekipleri Mamak'ta operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Suriye'den Türkiye'yi giriş yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı. Şahısların canlı bomba olarak Ankara'da yılbaşı gecesi saldırı gerçekleştireceği belirtildi. İsimlerinin M.C ile A.Y. olduğu öğrenilen iki erkek şüphelinin IŞİD üyesi olduğu tespit edildi.

Ankara polisinin Yakup Abdal mahallesinde düzenlediği operasyonda, şüphelilerle birlikte canlı bomba yelekleri ve bu yeleklerin içerisinde patlamaya hazır, çelik bilye ve çubuklarla güçlendirilmiş bomba düzenekleri ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan iki kişi, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin, 10 Ekim'de Ankara Gar'ı önündeki eylemde kullanılan patlayıcılardan daha geniş bir alana etki edebilecek bir düzenek hazırladıkları ve amaçlarının çok daha kişiye zarar vermek olduğu tespit edildi.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği de yakalanan canlı bombalarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu; Yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara’nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen (M.C) ve (A.Y) isimli iki (DEAŞ) terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir, olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir" denildi.

TÜRK YETKİLİ: IŞİD ŞÜPHESİ VAR

AFP'ye konuşan bir Türk yetkili, yılbaşında Ankara'da saldırı gerçekleştirmeyi planlayan iki kişinin tutuklandığını söyledi. İsmi açıklanmayan yetkili, söz konusu kişilerin, "IŞİD'le bağlantılı olduğundan şüphelenildiğini" belirtti.

SURİYE'DEN GİRİŞ YAPMIŞLAR

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Reuters’a yaptığı açıklamada, yakalanan şüphelilerin, Türkiye’ye Suriye’den girdiğini ifade etti.

AVRUPA BAŞKENTLERİ ALARMA GEÇMİŞTİ

Avusturya polisi geçtiğimiz günlerde, yılbaşına kadar Avrupa başkentlerinde muhtemel bir terör saldırısı olabileceğine dair uyarıda bulunmuştu. Benzer istihbaratın bütün Avrupa başkentlerine gönderildiğini belirten Avusturya polisinin bu uyarısının ardından birçok ülke alarma geçmişti.

Ankara'da geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleşen terör saldırısında 95 kişi hayatını kaybederken 246 kişi yaralanmıştı.