ABD'nin New York şehrinin Manhattan semtinde bir sürücü, kamyonetini bisikletlilerin üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü daha sonra aracından inip insanlara bir paintball silahı ile insanların üzerine koşturdu. ABD medyası 7 kişinin öldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu.ABD'li yetkililerin verdiği bilgiye göre ise saldırıda 8 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. 29 yaşındaki erkek saldırgan Sayfullo Habibullaevic Saipov vurularak gözaltına alındı. New York Belediye Başkanı, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırı sonrası bölgedeki Cadılar Bayramı partisi iptal edilmedi

Amerika'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silah sesleri duyuldu. 

Bir sürücü aracını bisiklet yolundaki insanların üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü, daha sonra acından indi ve insanlara ateş açmaya başladı.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Bacağından vurularak hastaneye kaldırılan ve gözaltına alınan saldırganın 29 yaşındaki Özbek asıllı Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu öğrenildi. Saipov'un 7 yıldır ABD'de yaşadığı öğrenildi.



New York polisi, 11 Eylül'de terör saldırısıyla yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin yakınlarında silah sesleri duyulduğuna ilişkin ihbar üzerine harekete geçti.




Saldırganın kaçışı cep telefonu kamerasına yansıdı. Saldırgan bu görüntüden kısa bir süre sonra sol bacağından vurularak gözaltına alındı.

New York Daily News'e konuşan 45 yaşındaki Frank Brito, "İki kamyonun çarpıştığını ve birinden mavi eşofmanlı tıknaz bir adamın inerek, birisini kovaladığını" anlattı. Brito, şahsın 5 ya da 6 el ateş açtığını söyledi.
 

SALDIRIDA DEAŞ BAĞLANTISI

Olay yerindeki kamyonette saldırının terör örgütü DEAŞ adına yapıldığını gösteren İngilizce bir not bulunduğu kaydedildi.


ABD POLİSİNDEN AÇIKLAMA


ABD Polisi 'olay kasten yapıldı ama bu terör saldırısı olduğunu anlamına gelmez' açıklamasını yaptı.


TRUMP'TAN İLK MESAJ


ABD Başkanı saldırıdan sonra Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump , "Görünen o ki New York'ta bir başka saldırı çok hasta ve dengesiz birisi tarafından gerçekleştirildi. Emniyet birimleri çok yakından takip ediyor. ABD'DE OLMAZ!" açıklamasında bulundu.


BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI


Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Trump’ın saldırıya ilişki mesajı paylaşıldı.          

Açıklamada, "Dualarımız, bugün New York’taki terör saldırısının  kurbanları ve aileleriyle birliktedir. Yönetimim New York polisine ve onunla  birlikte çalışan Federal Soruşturma Bürosuna tam destek sağlayacaktır. Olay  yerinde ilk müdahaleyi yapanlara şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer  verildi.          

Gelişmeleri yakından takip edeceğini vurgulayan Trump, saldırıyla  ilgili Twitter’dan da açıklama yaptı.          

Trump, "Ortadoğu’da veya başka bir yerde yendikten sonra DEAŞ’ın  ülkemize geri dönmesine veya girmesine izin vermemeliyiz. Yeter! İç Güvenlik  Bakanlığına zaten yeterince sıkı olan ’İleri Düzey Güvenlik Kontrolü  Programımızı’ daha da pekiştirmesi talimatını verdim. Siyasi doğrucu olmakta  sorun yok ama bunun için değil." değerlendirmesini yaptı.


"YER VE ZAMAN SEÇİMİ TESADÜF DEĞİL"


CNN Türk yayınına bağlanan gazeteci Cüneyt Özdemir, saldırının olduğu bölgenin 11 Eylül saldırılarının olduğu bölgeye çok yakın olduğuna dikkat çekerek, saldırı zamanının Amerika'da geleneksel olarak kutlanan Cadılar Bayramı'na denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.