Almanya, Erdoğan'ın Mitinge Telekonferansla Bağlanmasını Engelledi
Almanya'nın Köln kentinde bugün 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi' düzenleniyor. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin organize ettiği yürüyüşe 100 bin kişi bekleniyor. Öte yandan Almanya Anayasa Mahkemesi geç saatlerde aldığı bir kararla, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesini engelledi.

ALMANYA ANAYASA MAHKEMESİ ENGELLEDİ
Darbeye Karşı Demokrasi Platformunun bugün saat 15.00'te Deutzer Werft'te düzenleyeceği mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp kurulacak dev ekrandan halka hitap etmesine müdahale geldi. Köln polisinin güvenlik gerekçesiyle buna izin vermemesi üzerine, platform önce yerel mahkemeye, ret cevabı alınca da bir üst mahkemeye başvurdu.

KÖLN POLİSİ HAKLI BULUNDU
Üst mahkeme de, polis lehine karar verince, karar gün içinde Anayasa Mahkemesine taşındı. Almanya Anayasa Mahkemesi de Köln polisini haklı bularak, daha önce verilen mahkeme kararlarını onadı.
"HUKUK AÇISINDAN KABUL EDİLEBİLİR BİR YANI YOK"

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hukuk açısından bu kararın kabul edilebilir bir tarafı yok. Siyasi bir karar olduğu çok net. Demokrasilerde insanların fikirlerini ve düşüncelerini iletmemeleri veya buna imkan sağlanmaması manidar bir tutum." dedi.

"KATILMASAKTA MAHKEME KARARINA UYACAĞIZ"
Sırakaya, "Bizler bu karara katılmasak da, mahkemenin kararına göre hareket edeceğiz. Platformunun kesinlikle kanuni çerçevenin dışında hareket etmemesi gerektiği yönünde olan düşüncemizi belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.