Ali Şen'in açıklamaları şu şekilde;
İsmail Kartal'ın "Haddimizi bilerek oynadık" açıklaması maç sonrası taraftarların büyük tepkisini topladı. Bu doğru bir açıklama mıydı ya da tepki yanlış mı?
İsmail Kartal'ı Fenerbahçe'ye getiren benim. 1983-1984 sezonunda Gaziantepspor'dan transfer etmiştim o zamanlar sağ bek olarak görev yapıyordu. Son derece düzgün ve efendi bir isim olduğunu söylemem gerek ama maç sonrası açıklaması Fenerbahçe teknik direktörüne yakışmadı. Fenerbahçe teknik direktörü haddimizi bildik gibi bir açıklama yapamaz, Fenerbahçe teknik direktörüne yakışmaz, Fenerbahçe'ye yakışmaz. Bu açıklama benim başkan olduğum dönemde yapılsaydı "Bir daha böyle bir açıklama yapma" diye uyarırdım.
Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in takımın üstünde büyük bir ağırlığı olduğu ve İsmail Kartal'ın kararlarında etkili oldukları iddiaları için neler söylersiniz?
Bir teknik direktör sahaya istediği oyuncuyu süremiyor, istediği değişiklikleri yapamıyorsa başarılı olmasının imkanı yok. Otorite olmazsa antrenörlük yapamazlar ama Emre ve Volkan'ın İsmail Kartal'ın kararlarına etki edeceklerini düşünmüyorum öyle çocuklar değiller.
Peki ya Bruno Alves'in kırmızı kartı... Portekizli oyuncuya ekstra bir ceza gerekli mi sizce?
Bruno Alves çok iyi bir stoper ve son derece agresif. Agresif oyunu zaman zaman böyle hatalara neden oluyor. Yaptığı şey elbette düşüncesizlik ama hayatta mükemmel insan yok, futbolda böyle hatalar olabiliyor oyuncuyu kaybetmemek lazım.
Ersun Yanal'ın ayrılık sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Aziz Yıldırım tüm sorumluluğu üstlendi ve "Takımı Ersun şampiyon yapmadı" dedi...
Aziz Yıldırım büyük bir risk aldı ve her şeyin Abdullah Kığılı'nın da dediği gibi her şeyin sorumluluğunu üstlendi. Şampiyonluk gelirse başarının 1 numaralı mimarı o olacak ama şampiyon olamazsak başarısızlığın 1 numaralı sorumlusu yine Aziz Yıldırım.
Soyunma odasındaki ses kaydı meselesi için ne düşünüyorsunuz?
Ersun Yanal Fenerbahçe'de bir sezon kaldı ve takımı uzak ara şampiyon yaptı. Böyle büyük bir başarı yakalayan bir isme yapılan bu davranış Fenerbahçe'ye hiç yakışmadı. Sorumlusunun bir an önce bulunup taraftara açıklanması gerekiyor.
Sizle aynı dönem Galatasaray başkanlığı yapan Alp Yalman bildiğiniz gibi sarı kırmızılı takımın başkanlığına yeniden aday oldu. Yalman'ın seçilmesi Türk futboluna ve Galatasaray'a ne getirir, ne götürür?
Alp Yalman iyi bir başkan. Kendisiyle her zaman dostane ilişkilerimiz oldu. Türk futbolunun son dönemdeki gerginliğini yumuşatacak son derece medeni bir isim. Onun başkan olması hem Galatasaray'ı hem Türk futbolunu ileriye taşır.
Alp Yalman'ın bunca yıl sonraki adaylığı hiç hesapta yoktu. Ali Şen de benzer bir sürpriz yapabilir mi?
Alp Yalman büyük cesaret gerektiren bir iş yaptı. Aynı cesareti daha önce ben de göstermiştim. İlk dönemimin ardından taraftar takımın içinde bulunduğu zor durum sonrası "Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon" diye bağırınca bu çağrıyı geri çevirmedim ve geri dönerek Fenerbahçe'yi bir kez daha şampiyon yaptım. Ama artık gerek yok çünkü bu görevi gayet iyi yapabilecek başka isimler var.