Türkiye’nin en büyük holdingi Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün sabah spor yaparken kalp krizi geçirdi. Önce Beykoz Devlet Hastanesi’nde, sonra Amerikan Hastanesi’nde devam eden 4 saatlik müdahaleye rağmen Koç 56 yaşında hayatını kaybetti.

Haberi alınca hastaneye koşan Suzan Sabancı Dinçer, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mustafa Taviloğlu, Cem Hakko, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Ümit Boyner, Murat Özyeğin gibi aile dostu isimler gözyaşlarını tutamadı.

O sırada hastanede bulunan Habertürk'ten Meltem Ersoy, Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç'un ilk sözlerini şöyle aktardı;

''Bir süre sonra Ali Koç, aşağıya indi. Ben de herkes gibi ağzımda büyüyen kelimelerle ‘Başınız sağolsun’ dedim. Bu beklenmedik ölüm karşısında büyük üzüntü içinde “Hiçbir sorun yoktu. Çok mutluydu, enerjikti, zayıflıyordu, spor yapıyordu. Demek ki (alnını göstererek) burada ne yazıyorsa o” sözleri ağzından döküldü. Sanıyorum ki; bu sözler, dün hastaneye gelen herkesin yüzüne yansıyan ortak ruh halini en güzel yansıtan sözlerdi. Ölüm karşısında herkes çaresiz, alnında ne yazıyorsa o. Türkiye büyük bir ismi çok erken kaybetti ve her ölümde olduğu gibi kelimeler kifayetsiz.''