Ses sanatçısı Onur Akay, sosyal medya hesabı üzerinden acı bir haber duyurdu. Akay, Sanatçı Yaşam Evi'nde kalan 73 yaşındaki Ali Fuat Kalkan'ın, 17 Ekim Pazartesi günü hayatını kaybettiğini ve sessiz sedasız son yolculuğuna uğurlandığını yazdı.
Instagram'da açıklama yapan Onur Akay, "Ölüm haberlerini hep benden duyuyorsunuz diye bu sefer yazmadım! Ancak emektar oyuncumuzun sessiz sedasız ölümü, yine içime hicran oldu! Hayatının son demlerini, Sanatçı Yaşam Evi'nde geçirmişti ve masasında hep daktilosu vardı. 'Son Söz Benim', 'Kanlı Beşik', 'Çarşambayı Sel Aldı' gibi 200 filmin senaryosuna imza attı. Emektar oyuncumuz Ali Fuat Kalkan'ı 17 Ekim 2016 Pazartesi günü kaybettik. 'Yeşilçam'dan bana hiç para düşmedi, sadece emekli oldum' diyordu. Mekanı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı.
ALİ FUAT KALKAN KİMDİR?
1943 yılında Amasya'da doğan Ali Fuat Kalkan, sinemaya 1963'te çekilen 'Ölüm Pazarı' filmi ile oyuncu olarak başladı. Bir dönem oyunculuk ve reji asistanlığı yapan Kalkan, senaryo yazarlığı sırasında Yılmaz Güney'le çalıştı. Usta sanatçı, ardından kendi senaryolarını yazdı.