İşadamı Ali Ağaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden "özür dilediği"ni açıkladıktan sonra oldukça tepki toplamıştı. Ağaoğlu'ndan bu tepkiler sonra konuyla ilgili ilk açıklama geldi.


Ağaoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun özür dilediği" yönündeki açıklamalarına ilişkin "Söyleyeceğimi söyledim. Lafımın arkasındayım" dedi.

"LAFIMIN ARKASINDAYIM"

İşadamı Ali Ağaoğlu, İstanbul'da katıldığı emlak fuarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun özür dilediği yönündeki iddiasının ardından CHP ve şahit gösterdiği Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin açıklamaları sorulan Ali Ağaoğlu, "Söyleyeceğimi söyledim. Lafımın arkasındayım" dedi.

"İLGEZDİ BAŞKANDIR, SÖYLEDİĞİ DOĞRUDUR"

Ağaoğlu, İlgezdi'nin tepkisiyle ilgili de, "Başkandır, söylediği doğrudur. Siyasetçi olmak zordur. Başkanın dediği doğrudur" diye konuştu.,

AĞAOĞLU, KILIÇDAROĞLU İÇİN NE DEMİŞTİ?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan müteahhit Ali Ağaoğlu, TÜRGEV'le kurduğu iddia edilen şaibeli ilişkiler konusunda "çok inandırıcı" bir savunma yapmıştı: "Eğer böyle ibra arsa verildiyse verenin anasını, alanın anasını, verdi diye söyleyenin anasını…" demişti.

"KILIÇDAROĞLU BENDEN ÖZÜR DİLEDİ" İDDİASINI, CHP JET HIZIYLA YALANLAMIŞTI

Bu iddiaların çok konuşulduğu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iddiaları seslendirdiğini hatırlatan Ağaoğlu şöyle konuşmuştu:

"Benim açıklamalarımdan sonra Sayın Kılıçdaroğlu telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. Bunu, tapudan çıkarmak çok kolaydır. Bırakın tapuyu bir arsa satarken, devrederken belediyede emlak vergisi borçları ödenir orada kayıtları vardır.”

İşte CHP'den yapılan açıklama:

"Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu basın toplantısı düzenleyerek, 17 Aralık sürecinde gözaltına alındığını ve hakkındaki iddiaların konuşulduğu günlerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu iddiaları seslendirdiğini, ama, daha sonra telefon ederek kendisinden özür dilediğini öne sürmüş.

Ali Ağaoğlu’nun bu sözleri tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır.

Öyle anlaşılıyor ki, biri veya birileri, ‘CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arayarak özür diledi’ diye Ali Ağaoğlu’nu işletmiş.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yolsuzluk iddiası bulunanlardan özür dilemez. Tam tersi, hakkında yolsuzluk iddiası bulunan, kul hakkı veya yetim hakkı yiyene ‘yargıya git, aklan da gel’ der.

Ali Ağaoğlu ve benzerleri gerçekdışı özür dilediler aldatmacasına sarılacağına, bağımsız yargı önünde hesap verme yolunu seçsinler.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına saygımız nedeniyle kamuoyunun bilgisine sunarız

Saygılarımızla"

Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü