Ankara ve Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen  operasyonda, fuhşa zorlandığı belirlenen 18 kadın kurtarıldı, 11 kişi gözaltına  alındı. 
 
 Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş  yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. 
 
Yaklaşık 2,5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 9 adrese eş  zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Alanya'da 10, Ankara'da ise bir kişi  gözaltına alındı. Operasyon kapsamında fuhşa zorlandıkları belirlenen farklı  ülkelerden 18 kadın da kurtarıldı. 
 
 Zanlıların evlerinde yapılan aramada, bir ruhsatsız pompalı tüfek, bu  tüfeğe ait fişekler, 40 gram esrar, yabancı uyruklu kadınların pasaportları, yurt  dışı para transfer dekontları ve hesap defteri ele geçirildi. 
 
Emniyetteki ifadelerin ardından yabancı uyruklu 10 kadın, sınır dışı  edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Türk ve  7 yabancı uyruklu kadın ile zanlılardan 5'i de serbest bırakıldı. 
 
  Romanya uyruklu L.D.G. (42) adlı kadın ile Ç.C. (49), E.K. (41), H.K.  (51), H.O. (23) ve O.S (21), "İnsan ticareti ve zorla fuhuş yaptırma"  suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.