STAJ İÇİN GİDİYORLARDI
Akyurt Halk Eğitim Merkezi’nde 7 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismariddiasından sonra benzer bir olayın da Sosyal Güvenlik Merkezi’ndeyaşandığı iddia ediliyor. Soruşturma dosyasında yer alan bilgiler özetle şöyle: Akyurt’ta meslek lisesinde okuyan D.N.Y. (18), 10’u kız toplam 16 liseli arkadaşıyla SGK’da staj görüyordu. Öğrencilerin bu merkezdeki staj süreci geçtiğimiz eylül ayında başladı.

BODRUM KATINA ALDI
Öğrenciler, haftanın belli günleri, okul çıkışı staj için merkeze gidiyordu. D.N.Y. başlangıçta üst kattaki bir birimde staj yaptı. Geçtiğimiz ocak ayından itibaren ise Şahin D.’in isteği ile merkezin bodrum katında bulunan bir birimde stajını yaptı. D.N.Y.'nin 1 Nisan tarihli savcılıkta verdiği ifadesine göre Şahin D. özellikle son iki hafta içinde kendisi ile yakınlaştı.

KABLO ALMA BAHANESİ İLE...
Şahin D., server odasında kablo vb. eşya alma bahanesi ile liseli kızı yanına çağırdı. Şahin D., D.N.Y.’ye ‘sevgilin var mı’ türü sorular sordu. D.N.Y.’nin elini tutmaya çalışan Şahin D., bir keresinde de kızı öpmeye çalıştı, türlü şekilde taciz etti. Bu olaylar, son iki haftada 2-3 kez tekrarlandı. D.N.Y. ifadesinde, diğer iki kız arkadaşına sarıldığını, onlarla şakalaştığını gördü.

BAŞKA KIZLARI DA ODAYA GÖTÜRDÜ

Liseli kızın ifadesine göre, Şahin D., diğer iki öğrenciyi de zaman zaman server odasına götürdü. Şahin D., D.N.Y. cinsel içerikli mesajlar da gönderdi. Söz konusu mesajlar emniyete de bildirildi.

AYNI GÜN TUTUKLANDI 
Liseli kızın başında geçenleri okulda öğretmenine anlatması sonrası durum annesine bildirildi. Anne F.Y., Şahin D.’den şikayetçi oldu. Savcılık sorgusu sonrası sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şahin D. 1 Nisan’da tutuklandı. Evli iki çocuk babası olan Şahin D.’nin kurumla ilişkisinin kesilmesi için de müfettiş talebinde bulunuldu. Merkez’de staj gören öğrenciler ise başka kurumlara gönderildi.