AKP'nin İstanbul seçmeni 14 Mayıs seçimlerine bir hafta kala "Türkiye Sana Emanet" diyerek Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne geliyor.

Saat 16.00'daki miting için alana dev platform ve ses sistemleri kuruldu.

Türkiye haritası sahne konseptiyle hazırlanan platformda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra "Türkiye sana emanet" ve "Türkiye Yüzyılı için doğru zaman doğru adam" yazısı, yerli ve milli otomobil, gemi, tren, uçak ve hizmetlerinden bazılarının görselleri ile dev ekranlar bulunuyor.

Teknik imkan ve özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat izleyebileceği şekilde tasarlandı. Teknik sistemin kusursuz şekilde ilerlemesi için 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi kullanıldı.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nın 2 katı, Maltepe Etkinlik Alanı'nın ise 5 katı büyüklüğüyle tarihin en kalabalık mitinglerinden birine ev sahipliği yapması beklenen Atatürk Havalimanı'na saat 11.00 itibarıyla vatandaşlar, 15 farklı noktadan ellerinde Türk bayrağı ve AKP flamalarıyla giriş yapmaya başladı.

Hayvanseverler Eros Için Adliyeye Akın Etti! Hayvanseverler Eros Için Adliyeye Akın Etti!

İSTANBUL'DAN 10 BİN OTOBÜS KALKTI

AKP İstanbul İl Başkanlığınca yayınlanan Büyük İstanbul Mitingi'ne erişim için ulaşım rehberinde, İstanbul'un 39 ilçesinde belirlenen noktalardan toplamda 10 bin otobüsünün alana hareket edeceği belirtildi.

Erdoğan, sahneye eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıktı.

"BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında şunları söyledi:

"İstanbul'da doğduk. İstanbul'da büyüdük, İstanbul'da belediye başkanlığını yaptık. Buradan yürüdük. Cumhurbaşkanlığına yürüdük. Ama bu yürüyüşü sizinle beraber yaptık. Ve şimdi sizinle beraber tekrar yollardayız. 

Beraber yürüdük biz bu yollarda, Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor. 

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar. Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. 

Aziz İstanbul. Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bu ne muhteşem ihtişam. Yollar bir başka zengin. Gelemiyorlar. Ve İstanbul bugün haykırıyor. 14 Mayıs'ta birilerini emekli edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepe'deymişler. 

Şimdi resmi rakamı getirdiler bana. Resmi rakam 1 milyon 700 bin. İstanbul yapar mı? İstanbul sandıkları patlatır mı? Allah sizlerden razı olsun. Hani diyor ya şair 'Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründüğün ayağa kalk Sakarya.' İşte şimdi İstanbul ayağa kalktı.