Mahçupyan'ın bu görevine kadrolu değil "gönüllü" olarak bir süre devam ettiği ifade edilirken, açıklamaları partide rahatsızlık yaratan Mahçupyan'ın son süreçte Davutoğlu ile görüşmediği de iddia edildi.
Davutoğlu'nun Başbakan olmasının ardından Ekim ayında Başdanışmanlık görevine atanan Etyen Mahçupyan, yaş haddinden dolayı Mart ayı başında görevinden ayrıldı.
 
'GÖNÜLLÜ' DEVAM
 
Edinilen bilgiye göre Mahçupyan, mart ayı başında 65 yaş dolduğu için "kadrolu" görevinden ayrıldı ancak "gönüllü" olarak danışmanlığa devam etti. Bu süreçte Davutoğlu ile de görüşmelerine devam eden Mahçupyan'ın bir süredir Davutoğlu ile de görüşmediği kaydedildi.
Davutoğlu'nun uzun yıllardır tanıdığı Mahçupyan'ın görüşlerine çok saygı duyduğu ancak "Başbakan Başdanışmanı" sıfatıyla yaptığı ve partide de rahatsızlık yapan açıklamalardan "kendisini bağladığı" için rahatsızlık duyduğu da ileri sürüldü.
 
SON AÇIKLAMA TARTIŞMA YARATTI
 
Daha önce "AK Parti’ye oy veren seçmenlerin yüzde 70’i yolsuzluk olduğuna inanıyor. Yolsuzluk da olmuştur. Gerçi yolsuzluk 90 yıldır oluyor, Ak Parti hükümetinde de olmuştur" açıklaması tartışılan Etyen Mahçupyan, son olarak "1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansız" açıklaması ise partide büyük tepki çekti. Kulislerde daha önce de tartışmalı açıklamalar yapan Mahçupyan'ın bu son açıklamalarının kabul edilemez bulunduğu ifade edilirken Ak PArti içinden de sert tepkiler geldi. Başbakanlık kaynakları, "Etyen Bey ile ilgili 'Eski başdanışman' ifadesinin kullanılması daha uygun olur"
değerlendirmesi yaptı.