Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli arasında beştepe'de yapılan görüşmesinde ittifak için komsiyon oluşturulması kararı verilmişti.

İttifak Komisyonu üyeleri, ilk toplantıyı yapmak üzere TBMM Genel  Sekreterliği Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

İŞTE TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER
Toplantıya AK Parti'den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Anayasa  Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP'den ise Afyonkarahisar  Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili  Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.
BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ
Toplantı girişinde açıklama yapılmadı. Görüntü alınmasının ardından  komisyon çalışmalarını basına kapalı sürdürdü.

AK PARTİLİ ŞENTOP: TARİHİN EN ÖNEMLİ REFORMU
Toplantının ardından konuşan AK Partili Mustafa Şentop, "7 Ağustos Yenikapı ruhu anlayışıyla milletimiz bir araya gelmişti. Bunun devamı olarak MHP ile AK Parti olarak cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarından birini gerçekleştirdik 16 Nisan'da MHP ile birlikte ortak yürüyüşün, bugüne ve geleceğe dair milli duruşu ortaya koyan bir kararlılığımız vardı. Bu birlikte duruşu somutlaştırmış olduk. Milli Mutabakat Komisyonu önümüzdeki dönemde de birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağımız bir platform olacak. Seçim ittifakı meselesi seçim kanunlarında değişiklik olarak bir alt çalışmadır. Bu sadece onu kapsayan bir çalışma değil." dedi.

MHP'Lİ KALAYCI: UYUM YASALARINI DA GÖRÜŞECEĞİZ 
MHP'li Mustafa Kalaycı ise, '"İlk toplantımızı yaptık. Komisyonumuzun adı Milli Mutabakat Komisyonu. Sadece seçim ittifakı değil bunu da kapsayan uyum yasalarını da görüşecek komisyon. Temel anlamda sayın liderlerimiz arasında bir mutabakat var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizin tercihi ve kararıdır. Milli Mutabakat da milletimizin iradesidir. Bugünkü toplantıda hangi konuları gündeme alacağımızı konuştuk." ifadelerini kullandı.