Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşesinde,Bülent Keneş için tutuklama kararı veren ile kendisine saldıranları serbest bırakan hakimin aynı hakim olduğunu yazan Ahmet Hakan fena yanıldı. Okuyucularını da yanıltarak yargı üzerinde algı çalışması yapmaya çalışan Hakan, kendisine saldıranları serbest bırakan hakimliğin 6. Sulh Ceza Hakimliği olduğunu aynı şekilde Bülent Keneş'i de tutuklayan hakimliğin de aynı hakimlik olduğunu yazdı. Ancak gerçek böyle değildi...

KENEŞ'İ 7. SULH CEZA HAKİMLİĞİ TUTUKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Bülent Keneş Çağlayan Adliyesi'ndeki 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Keneş ilk olarak 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık tarafından serbest bırakılmıştı.

"TARİHE NOT DÜŞÜYORUM"

Bugünkü köşesinde, "Bana saldıranların biri hariç tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar veren yargıç, attığı bir tweet nedeniyle gazeteci Bülent Keneş hakkında tutuklama kararı veren aynı yargıçmış. Aynı yargıç... Gazetecinin kemiklerini kıranları serbest bırakıyor. Tweet atan gazeteciyi ise tutukluyor. Tarihe not düşüyorum" dedi.

Ahmet Hakan bu yazısı ile Bülent Keneş'in de 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığını iddia etti ancak, Keneş 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Ahmet Hakan'a saldıranlar ise 6. Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmıştı.