Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Faruk Beşer, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin dedi ortalık ayağa kalktı. Sosyal medyada Faruk Beşer'in sözlerine tepki gösterildi.

İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın “Asansörde halvet olabilir” ve ‘'Yatağa, yatar yatmaz, gözünü kapatıp uyuyun, yoksa battaniye ve yorgan cinsel dürtülerinizi rahatsız edebilir” yolundaki fetvalarının ardından, tartışılacak bir çıkış da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Faruk Beşer'den gelmişti. Beşer, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden kadın ve erkekler için ayrı yoğun bakım istemiş ve Beşer'in bu talebi büyük tepki toplamıştı.

Bir çok yazar Faruk Beşer'e tepki gösterdi. Beşer'e tepki gösterenlerden biri de Ahmet Hakan oldu. ''Sen bu yoğun bakım fıkhını Fetullah’tan mı öğrendin Faruk Beşer'' diyen Hakan,''Hastamız can derdinde hocamız seks derdinde'' diyerek tepkisini dile getirdi. İşte Ahmet Hakan'ın yazısının o bölümü...

ÜZERİMİZE GELEN SEKS İLAHİYATÇILARINA MARUZ KALMAK İSTEMİYORUZ: Hastanelerin “Yoğun bakım” denilen ünitelerine girdiğinizde göreceğiniz manzara aşağı yukarı şöyle bir şeydir: Her taraftan cihazlara bağlanmış hayata tutunmaya çalışan can derdindeki hastalar!

AYNI ODADA TUTMAYIN DİYOR

İlahiyatçı Faruk Beşer, işte bu can derdindeki hastaların, kadın erkek aynı odada tutulmasına kafayı takmış. “Bunları kadın erkek aynı odada tutmayın” diyor Sağlık Bakanlığı yetkililerine. Sek sek sekerek üzerimize gelen şu seks ilahiyatçılarına daha fazla maruz kalmak istemiyoruz. Kurtar bizi ya Rabbi!

SEN BU FIKHI FETÖ'DEN Mİ ÖĞRENDİN FARUK HOCA?

Yoğun bakımda can çekişen hastaların kadın erkek aynı bölümde yer almalarına kafayı takan fıkıhçı Prof. Faruk Beşer’in bir kitabı var.

Adı: “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Fıkhını Anlamak.” Faruk Beşer, Fetullah’ın fıkhını öyle sular seller gibi ezberlemiş ki...Tutmuş, kitabını yazmış. Durum budur. Ve sormak hakkımızdır: Sen bu yoğun bakım fıkhını Fetullah’tan mı öğrendin Faruk Beşer?