Recep Tayyip Erdoğan, yeni Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu'nu neden tercih ettiğini üstüne basa basa açıkladı. Temel sebep olarak 'paralel yapı ve cemaat' ile mücadale edecek olmasını gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun adını yeni başbakan olarak açıkladığı basın toplantısında yaptığı bir vurguyla dikkat çekti. 

Erdoğan'ın bu sözlerinden ortaya çıkıyor ki Ahmet Davutoğlu'nu rakiplerini geride bırakarak Başbakanlık koltuğuna taşıyan Cemaate karşı verdiği mücadale oldu. 

İşte ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ;

-Davutoğlu'nun Başbakan seçilmesinde en önemli etken paralel yapıylamücadelesi. "İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. 

-Çok açık net söyledim. Yani cumhurbaşkanı olmak paralel yapıyla mücadelemi aslaaksatmayacaktır. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı başta şahsım olmak üzere, gerek kabinemiz, parlamentodaki tüm grubumuzun bu desteği vermesi inanıyorum ki 2023 Türkiye’sinin çok daha farklı konuda güçlenmesine fırsat tanıyacaktır."

-Bununla ilgili mücadeleyi Davutoğlu kardeşimin vereceğine inanıyorum. MİT TIR’larının önünün kesilmesinden, çok gizli toplantının dinlenmesine, yapılan yardımlardan, paralel medyada çıkan iftiralardan, birçok noktada Ahmet Davutoğlu kardeşim bunun bedelini ödedi. Paralel yapının niyetini de çok açık, net gördü. Bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütmenin de üzerimizde önemli bir görev olduğuna inanıyorum."

BENDE PARALEL YAPI İÇİN YANINDAYIM

recep-tayyip-erdoğan-yeni-başbakani-açikladi.jpg

-"Kabinenin Davutoğlu idaresinde aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum. Gerek paralel yapıyla mücadelede gerek çözüm sürecinde cumhurbaşkanı olarak bizzat şahsım Sayın Davutoğlu'nun yanında olacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın." 

AHMET DAVUTOĞLU NE DEDİ? 

Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan'ın bu 'cemaat ve paralel' vurgusunun ardından kürsüye geldiğinde şunları söyledi;

-İster paralel yapı ister başka ad altında kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak isterse bilsinler ki AK Parti onların karşısında kale gibi duracaktır. 

ahmet-davutoğlu-yeni-başbakan-ilk-konuşmasi.jpg
TEK ADAY OLARAK KONGREYE GİDECEK

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığı 27 Ağustos'taki AK Parti Kongresi'nde resmileşecek. Kongrede parti yönetimi tarafından belirlenen isim dışında aday çıkması beklenmiyor.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevini Gül'den devralacağı 29 Ağustos'tan sonra da Davutoğlu'na yeni hükümeti kurmakla görevlendirecek.