TSK'nın 4 gündür devam eden Afrin operasyonundan bir acı haber daha geldi. Operasyonda 30 yaşındaki Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu. Bu acı haberler Zeytin Dalı operasyonundaki şehit sayısı 2'ye yükseldi.

TSK'nın kara harekatına başladığı Afrin'deki operasyonda dün gelen acı haber Türkiye'yi derinden üzmüştü. Kilis'in Gülbaba köyünün güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit düşen Astsubay Musa Özalkan'ın acı haberinin ardından operasyondan bugün de ikinci şehit haberi geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu harekatta görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit olduğunu açıkladı.

RACO BÖLGESİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın önceki gün Türk savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu Raco bölgesindeki Ömer Uşağı köyü yakınlarında şehit olduğu öğrenildi. Şehit Üsteğmen'in son nefesini verdiği Ömer Uşağı köyü ve çevredeki beş stratejik tepe YPG teröristlerinden alındı.
ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Üsteğmen Usta'nın şehadet haberi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan eşi Saide Üstüner Usta'ya, sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Serik ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olan Saide Üstüner Usta, acı haberin ardından fenalaştı. Sağlık görevlilerinin evde müdahale ettiği Usta, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin evine dev Türk bayrakları asılırken Muratpaşa Belediyesi tarafından evin girişine taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan kayınvalide Hülya Üstüner yakınlarının desteğiyle eve geldi. Ağıtlar yakan Hülya Üstüner, "Yavrum erken oldu. Hiçbir arada kalamadınız yavrum çok erken oldu" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Canpolat Usta ve kayınbabası Emre Üstüner'in de emekli astsubay olduğu belirtildi. Şehidin naaşının Afrin'den memleketi Ankara'ya götürüleceği, başkentteki törenin ardından defnedileceği kaydedildi.


Operasyonda şehit düşen askerimiz Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta
ÇAVUŞOĞLU TWİTTERDAN DUYURDU

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Afrin Harekatında şimdiye kadar 2 askerimiz şehit olurken, sınırötesi operasyonda çıkan çatışmada yaralanan 2 ÖSO mensubu hayatını kaybetmişti.

BİR AÇIKLAMA DA VALİLİKTEN

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın Kayseri Dağ Komando Tugayı'nda görev yapmaktayken 'Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığı belirtilerek, "Şehit Oğuz Kağan Usta, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girdiği çatışmada şehit olmuştur. Evli ve 2.5 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehit Oğuz Kağan Usta'nın eşi ilimizin Serik İlçesinde öğretmenlik yapmaktadır. Bizleri derinden üzen ve saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Cenabı Hak'tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.