Afganistan Devlet Başkanı Gani ise Afganistan ve Türkiye arasında geçmişe dayalı ve derin ilişkiler bulunduğunu vurgulayarak ''Afgan ordusunun temeli Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanılarak atıldı'' dedi. 

Afganistan Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Başkanlığı Sarayı'ndaki kabulde, Afganistan Ulusal Güvenlik Müşaviri Henif Atmak, Afganistan Savunma Bakan Vekili Masoom Stanikzai ve Afganistan'daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır da hazır bulundu.

Genelkurmay Başkanı Akar, görüşmede, Türkiye ve Afganistan hükümetlerinin yanı sıra iki ülke halklarının da yakın dost olduğunu, Türkiye'nin, Afganistan'ın dostluğuna önem verdiğini söyledi.

Afganistan ve Türkiye arasında stratejik ve derin ilişkiler bulunduğunu ifade eden Akar, Türkiye'nin hem ülke içinde ve hem de bölgede terörle mücadele ettiğini anımsattı.

Orgeneral Akar, Afganistan'ın terörle mücadelede ön planda olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin, Afganistan'a NATO çerçevesinde askeri ve güvenlik desteğini sürdüreceğini bildirdi.

'TÜRKİYE'NİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANDIK'

Afganistan Devlet Başkanı Gani ise Afganistan ve Türkiye arasında geçmişe dayalı ve derin ilişkiler bulunduğunu vurgulayarak ''Afgan ordusunun temeli Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanılarak atıldı'' dedi.

Türkiye'nin yıllardır Afganistan'a değişik alanlarda ve özelikle NATO çerçevesinde, güvenliğin sağlanması için verdiği desteğin, halkı için çok şey ifade ettiğini belirten Gani, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a, Afganistan'a verilen uluslararası desteğin artması konusunda yardımcı olduğu için teşekkür etti.