Sabah saat 10.30 sıralarında Adana’ya getirilen şehit Oruç, ilk olarak Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Burada alınan helalliğin ardından şehit Oruç için Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Öğle namazını müteakip düzenlenen törene; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, kent protokolü, askeri erkan ve yakınları katıldı.

ANNESİ VE KIZ KARDEŞLERİ FENALIK GEÇİRDİ

Şehidin annesi Ayşe Oruç ve kız kardeşleri fenalık geçirdi. Hazır bekletilen ambulansa alınan kız kardeşler güçlükle sakinleştirilebildi. Şehidin kız kardeşi Pakize Oruç’un “Ağabeyimi istiyorum” feryadı ise yürekleri dağladı. Bakan Çelik, şehidin babası Ahmet Oruç’a sarılarak başsağlığı diledi. Bakan Ömer Çelik, baba Oruç’un elini bir an olsun bırakmayarak sakinleştirmeye çalıştı.

Kısa bir süre önce trafik kazası geçiren şehidin abisi Ümit Oruç da kardeşini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Bakan Çelik ile ön tarafta saf tutan Ümit Oruç’un ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

GÖREV ARKADAŞLARININ OMZUNDA GETİRİLDİ

Şehit Oruç, Sabancı Merkez Camii’ne görev arkadaşlarının omuzlarında getirildi. Oruç’un Türk bayrağına sarılı tabutunun getirilişi sırasında ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Oruç’un tabutunu ilk olarak protokol üyeleri omuzladı. Bakan Ömer Çelik, şehidin tabutunu askerlere teslim edene kadar bırakmadı.

Bu sırada Ömer Çelik’in de omuz verdiği tabut kalabalık grup tarafından ters yöne götürdü. Bunun üzerine Bakan Çelik’in yanına gelen törende görevli subay, tabutun top arabasının tersine götürüldüğünü söyledi. Ardından tabut top arabası yönüne doğru döndürüldükten sonra tabut tören mangasına teslim edildi. Top arabasına konan şehidin cenazesi, Asri Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.