Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden yurt görevlisinin ardından 11 kişinin cenazesi de defnedilecekleri yerlere gönderildi. Yurt görevlisi Fatma Canatan'ın cenazesi, dün yakınları tarafından alınarak Tarsus Şehir Mezarlığı morguna götürülmüştü.

Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 12 kişinin kimlikleri, ailelerden alınan kan örnekleri doğrultusunda belirlendi. Cenazeler, Asri Mezarlık morgundan alınarak üzerilerinde hayatını kaybeden isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar ve Türk bayrakları asılan cenaze araçlarına konuldu. 

Morgun önüne gelen Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangında hayatını kaybedenlerin aileleriyle yakından ilgilenerek başsağlığı dileklerini iletti. İl Müftüsü Arif Gökçe'nin duasının ardından cenazeler konvoy halinde Aladağ ilçesine hareket etti. Cenazeler, ilçeye bağlı Köprücük, Kışlak ve Karahan mahalleleri ile Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verilecek.

Aladağ ilçesindeki özel yurtta iki gün önce çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı. Cenazelerin 5. sınıf öğrencileri Cennet Karataş (10), Tuğba Aydoğdu (10) ve Bahtınur Baş (10), 6. sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek (11), 7. sınıf öğrencileri Gamze Bagır (12), İlknur Maden (12) ve Sümeyye Yetim (12), 8. sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu (13), Sevim Köylü (13) ve Zeliha Avcı (13) ile görevli Fatma Canatan (20) ile bir yurt yetkilisinin çocuğu Sare Betül Genç'e (6) ait olduğu tespit edilmişti.