Acı haberin ardından Adana'ya giden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, faciaya ilişkin açıklama yaptı.
Kaynak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
''31 kişini mevcut olduğu anlaşılıyor 24 yaralı olay mahallinden çıkarılabildi 8'i yetişkin 16'sı öğrenci. 12 vefat hadisesi meydana geldi. Biri yetişkin biri çocuk 10'u öğrenci. Bu yaşanan hadise hepimiz için çok üzücü bir hadise. Maalesef 10 çocucuğumuzu kaybettik. Otopsi çalışmaları devam ediyor, bu akşam itibarıyla otopsi çalışmalarının tamamlanacağını öngörüyoruz.
YANGIN MERDİVENİNİN KAPISI KİLİTLİ MİYDİ?
Bize verilen ilk bilgi yangın çıkış kapılarında kilit hiç olmadığı şeklindeydi. Üstelik yangın çıkış kapısının orada tül perde var bu bile sağlam vaziyette duruyor. Bunlar bizim ilk tespitlerimiz. Bu ayrıntıları olaya yargısal görevi olan savcılığımız yapacaktır. Yangın kapısı ile ilgili gece bize verilen bilgi kilitli olmadığı şeklindedir. Denetlemeyi Milli Eğitim Bakanlığımız yapmaktadır. Binanın en son denetlemesi 2016 Haziran ayında yapılmıştır. Bina ruhsatlı binadır.''


6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.Yeldan, yaptığı açıklamada, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili soruşturma çerçevesinde yurt müdürü, 3 eğitmen ve 2 hizmetlinin gözaltına alındığını söyledi.
Adana'daki faciada kritik açıklama