İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nu koordinesinde 9 ilde, FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve örgütün hiyerarşisinde 'abla' olarak adlandırılan 15 kişi daha tutuklandı.
Daha önceki operasyonlarda tutuklanan iki ablanın verdiği bilgiler sonrası örgütte yaşanan çözülmenin ardından yapılan Varank 1-2-3 operasyonlarında 60'a yakın kişi gözaltına alınmıştı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen Varank-3 operasyonunda gözaltına alınan 22 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Zanlılar, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan 15'i tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yeni operasyonlar kapıda

Ege Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 9 ilde dün operasyon düzenlenmişti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iki dernekte faaliyet gösterenlerin de aralarında bulunduğu, örgütte 'abla' olarak tanınan 29 kadını gözaltına almıştı.
Zanlıların, üniversiteye gelen öğrencileri kalacak yer bulma ve burs ayarlama vaatleriyle kandırarak ya da derneklerde çeşitli kurslar adı altında örgüte kazandırdıkları iddia edilmişti. Savcılığın 60 zanlı hakkında gözaltı kararı verdiği soruşturma kapsamında daha önceden adliyeye sevk edilen 7 kişiden 2'si tutuklanmıştı.
Öte yandan FETÖ içinde görev alan ablaların teker teker konuşmaya başladığı ve konuşan bu kişilerin verdiği bilgiler sonrası önümüzdeki günlerde polisin yeni operasyonlar yapma hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.