Bundan yaklaşık 4 ay önce, ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde senatörlerin sorularını yanıtlayan Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham’in Suriye konusunda üst üste sorularını cevaplamıştı.
İŞTE CARTER'I ZOR DURUMDA BIRAKAN O DİYALOG
Graham'in “PYD’yi ve YPG’yi hiç duydunuz mu?” şeklindeki sorusuna  “Evet” karşılığını veren Carter, Senatörün, “Bunlar kimdir?” sorusunu ise “Kürt gruplar'' yanıtını verdi.

Sorularına “YPG, PYD’nin silahlı kanadı mı?” diye devam eden Graham'a  yanıt veren Savunma Bakanı ise “Evet, doğru” dedi.
ABD Savunma Bakanı'nı zorlayan PKK-PYD itirafı
Ash Carter, Graham’in “Raporlar, bunların PKK ile bağlantılı ya da en  azından önemli ilişkileri olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusuna  ise “Evet” yanıtını verdi.

Graham’in araya girerek, PKK’nin Türkiye için terör örgütü olduğunu  söylemesi üzerine Carter, “PKK sadece Türkiye’nin değil ABD’nin nazarında da terör örgütüdür.” diye konuştu.
ABD Savunma Bakanı'nı zorlayan PKK-PYD itirafı
GRAHAM: TÜRKİYE'NİN BİZE KIZGIN OLMASI ŞAŞIRTCI MI?
Carter, “Türkler’in Suriye’de YPG’yi silahlandırdığımız için bize  kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı?” sorusu üzerine ise “Hayır” dedi ve  Türkiye ile geniş istişareler içinde olduklarını belirtti.