Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği sözcüsü David Gainer son dakika açıklaması yaptı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği sözcüsü: Çarşamba günü açık olacak

SÖZCÜDEN YENİ AÇIKLAMA


Sözcü David Gainer, 'Büyükelçilik yarın (7 Mart Çarşamba) açık olacak. Elçilikte tüm hizmetler verilecek' açıklamasında bulundu.

Sözcü açıklamasının devamında 'Türk polisinin tesislerimizin ve personelimizin güvenliği için vermeye devam ettiği güçlü destekten dolayı minnettarız' dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, DEAŞ’ın ABD vatandaşlarına ve personeline yönelik eylem yapacağı istihbaratı nedeniyle kapatılmıştı. 

Ankara Valiliği de konuya ilişkin "İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, Güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır.' açıklamasında bulunmuştu. 


 

SİTEDEN ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Büyükelçiliğin sitesinde yer alan açıklamada, ABD vatandaşlarına kalabalıklardan ve Büyükelçilik'ten uzak durma çağrısı yapılmıiştı. Uyarılar arasında, 'Popüler turistik alanları, alışveriş bölgeleri ve spor-eğlence merkezlerini ziyaret etmeyi tercih ederseniz, kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın' ifadesi yer almıştı.