ABD merkezli araştırma şirkteti Pew Research Center'ın araştırmasına göre, İslam'ın dünyanın en hızlı büyüyen dini olduğu ortaya çıktı. Üstelik sadece Müslümanların ağırlıklı bulunduğu ülkelerde değil. Rakamlara göre Avrupa'nın %10'unun, 2050 yılında Müslümanlığı seçeceği tahmin ediliyor.
MÜSLÜMAN NÜFUSU %73 ORANINDA ARTTI
2010 ve 2050 yılları arasını kapsayan araştırmada, Müslümanların dünya çapında %73 oranında arttığı anlaşıldı. Hristiyanlar %35 oranında artarken, Hindu nüfusunun %34 arttığı ortaya kondu.

İSLAM, DÜNYANIN EN KALABALIK NÜFUSLU DİNİ OLACAK
Bu sonuçlara göre İslam, dünyada en çok nüfusu kapsayan ikinci din haline geldi. Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip dini Hristiyanlığı seçenlerin, bu yüzyılın sonunda nüfus olarak İslam'ın altında kalacağı belirtiliyor.

(Rusya'nın başkenti Moskova, Avrupa'nın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip şehri)
DOĞUM ORANLARI DİĞER DİNLERİ GEÇTİ
Peki bunun nedeni nedir? Araştırmacılar, Müslüman kadınların ortalama 3.1 çocuğa sahip olduğunu, diğer dinlerde bu rakamın 2.3 olduğunu söylüyor. Müslümanların, diğer dinin vatandaşlarına göre ortalama olarak yedi yaş daha genç olduğu belirtiliyor. Yani İslam dinini benimseyenler hem genç nüfustan oluşuyor, hem de popülasyon olarak daha hızlı yayılım gösteriyor.
MÜSLÜMAN NEFRETİ DAHA DA ARTIŞ GÖSTERDİ
ABD merkezli araştırma şirketi Pew, aynı araştırmayı 2015 yılında da yapmıştı. Bu yıl yapılan araştırma ile karşılaştırılınca, Müslümanların dünyaya nasıl yayıldığı bir kez daha anlaşıldı. Araştırmada aynı zamanda ABD'nin İslam dünyasına bakışı, 11 Eylül olaylarının yaşandığı 2002 yılı da baz alınarak incelendi. Cumhuriyetçi adayların Müslümanlara negatif görüş beslemesine eğilimi daha fazla olduğu görülürken, 2002 yılına göre bu negatif görüşlerin arttığı gözlemlendi. Demokrat adayların ise ağırlıklı olarak tam tersi bir tutum sergilediği sonucuna varıldı.

TRUMP'IN KARARLARI ENGELE TAKILDI
ABD'de bulunan Müslümanların yüzleşmek zorunda kaldığı Başkan Donald Trump'ın 6 Müslüman ülkeye getirdiği seyahat yasağı, iki federal hakim tarafından engellendi. Trump'ın kampanya çalışmalarında Müslümanlara sarf ettiği sözler yargıya taşındı. Donald Trump, geçen sene "Bence İslam bizden nefret ediyor" ifadesini kullanmıştı.
Trump'ın başkanlığa geldiğinde ilk iş olarak yürürlüğe koyduğu yasak, Libya, Somali, Sudan, Suriye, Yemen vatandaşlarını 90 gün boyunca, mültecileri 120 gün boyunca ABD'den uzak tutmayı hedefledi.