Pentagon'dan yapılan açıklamada yardım malzemelerinden bir tanesinin IŞİD'in eline geçtiği doğrulanırken bir paketin ise yok edildiği duyuruldu. İki paketin IŞİD kontrolündeki bölgeye düştüğü vurgulanan açıklamada bu paketlerden birinin imha edildiğini diğerinin ise IŞİD'in eline geçtiği belirtildi.

26 SANDIK PYG'YE BİRİ IŞİD'E

Yapılan açıklamada yardım malzemelerinden bir tanesinin IŞİD'in eline geçtiği doğrulanırken bir paketin ise yok edildiği duyuruldu. Pentagon adına açıklamada bulunan Albay Steve Warren şu ifadeleri kullandı;

"Yaptığımız ilk gözlemlerde gönderdiğimiz yardımlardan bir tanesinin yok edildiğini görmüştük. Elimizdeki verileri bir kez daha inceledikten sonra bir diğer yardım paraşütünün de IŞİD'in eline geçmiş olduğunu düşünüyoruz. Geri kalan 26 silah sandığı başarılı bir şekilde Kobani'deki Kürtlere verilmiştir"

Pentagon  sözkonusu görüntülerin gerçek olma ihtimalini kabul etse de uzmanların incelemesinin sürdüğünü ve ulaşılan sonucun paylaşılacağını açıklamıştı. Pentagon'dan yapılan açıklamada IŞİD'in yayınladığı videodaki görüntülerin gerçek olduğu kabul edildi. 

ERDOĞAN DA O VİDEO İLE ABD'YE YÜKLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sözkonusu videoya vurgu yaptığı açıklamasında havadan silah yardımının riskerine dikkat çekmiş, yanlış bir uygulama olduğunu savuınmuştu. Afganistan seyahati dönüşü uçakta basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti:

"Bu konuda yapılanın yanlış olduğu ortaya çıktı. Niye yanlış olduğu ortaya çıktı? İşte C-130'lardan attıkları o silahlar belki bir kısmı PYD'nin eline geçti ama bir kısmı da kimin eline geçti? IŞİD'in eline geçti. Adamlar günlerdir kendi sitelerinden yayınlarını yapıyorlar. Bütün o sandıkların hepsini açarak gösteriyorlar. Kime burada nasıl destek verildiği açık net ortaya çıkıyor. Tamamı onların eline gitmedi. Bir kısmı onların eline gitti demek doğru bir şey mi? Böyle bir yorum olamaz. Bunların çok daha akılcı çok daha netice alıcı yorumları varken dostlar alışverişte görsün mantığı ile böyle bir hareket böyle bir hassas konuda yapılamaz."