Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı olan YPG, dün bir Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta resmi temsilik açtı. Böylelikle, başkenti Brüksel’de terör örgütünün propaganda çadırı kurmasına izin veren Belçika’dan sonra bir AB ülkesi daha PKK’ya ev sahipliği yapmış oldu. 

PYD Şubat ayında da Rusya’nın başkenti Moskova’da bir resmi temsilcilik açmıştı.Dün açılışı yapılan Prag’daki temsilcilik için YPG’nin kadın kolu YPJ’nin yetkilileri bir hafta önceden Çek Cumhuriyeti’ne geldi ve hazırlıklar yaptı. Bu arada da YPJ’li Nesrin Abdullah Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı’ndan yetkilileri ziyaret etti.

SÖZDE ASKERİ OFİS

Terör örgütü yetkililerinin  daha önce da Fransa, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’ya ziyaret gerçekleştiği ve ama bunların sembolik olduğu öğrenildi. Konu hakkında ARA News’e konuşan PYD yetkilisi Şervan Hassan, bunun Eylül ayından beri Prag’a ikinci ziyaretleri olduğunu ve kendilerini Çek Cumhuriyeti Parlamentosu Savunma Komisyonu yetkililerinin davet ettiğini söyledi. 

Sözde Cezire kantonu eski sorumlularından PYD’li İdris Nassan, bunun yabancı bir ülkeye ilk ‘askeri’ ziyaret olduğuna dikkat çekti. Şervan Hassan da Prag’daki YPG&YPJ temsilciği için ''Bunu Suriyeli Kürtlerin resmi anlamda tanınması olarak görüyoruz'' dedi. Çek Cumhuriyeti’nde kurulan sözde resmi ofisin temsilciğini Iman Darwish’in yapacak.