Fyn Adası'ndaki Odense kentinde bulunan TREFOR Park Stadı'dna oynana ve yaklaşık 4 bini Türk taraftarına olmak üzere 14 bin seyircinin takip ettiği mücadeleyi kazanan taraf 2-1'lik skorla Türkiye oldu.

Ev sahibi Danimarka'yı öne geçiren golü 35. dakikada Daniel Agger penaltıdan atarken, Türkiye'nin eşitliği sağladığı gol 55. dakikada Olcay Şahan'dan geldi.PENALTI İLE ÖNE GEÇTİLER

Mücadeleye iyi başlayan taraf ev sahibi Danimarka oldu. Taraftarının da verdiği destekle kalemizde pozisyonlara giren Kırmızı-beyazlı ekip Onur'u geçemedi. 34. dakikaya gelindiğinde Ahmet İlhan'ın ceza alanı içinde Nicolai Boilesen'e yaptığı müdahaleyi penaltı olarak değerlendiren hakem Milorad Mazic beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen tecrübeli oyuncu Daniel Agger, Onur'u ters köşeye yatırdı ve takımını 1-0 öne taşıdı. İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına bu skorla gitti.

OLCAY ŞAHAN SAHNEDE

Galibiyet parolasıyla çıkan Milli Takımımız'da beraberlik golü gecikmedi. Selçuk ve Burak'la hızlı atağa çıkan takımımız'da Burak, Olcay'ın önüne topu yuvarladı. Topu çok iyi kontrol eden Olcay rakibini kontrolüyle çalımladı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Şık bir vuruşla Schmeichel'ı avlayan genç yıldız skoru eşitleyen isim oldu.

OZAN TUFAN'DAN SON DAKİKA GOLÜ

Oyuna 76. dakikada Selçuk İnan'ın yerine dahil olan genç futbolcu Ozan Tufan maçın son saniyelerinde muhteşem bir gol atarak skoru lehimize çevirdi. Arda Turan'ın kısa pasında topu kontrol eden Ozan Tufan yaklaşık 30 metreden şutunu çekti, kaleci Schmeichel'ın sağına doğru giden top filelerle buluştu ve ay-yıldızlı takımımız son dakika golüyle öne geçti.

Maçta kalan son dakikalarda başka gol olmadı ve Türkiye, İzlanda'ya karşı oynayacak maç öncesinde bu galibiyetle moral depoladı.


A Milli Takım Danimarka'yı devirdi

DANİMARKA - TÜRKİYE: 1-2

STAT: TRE-FOR Park
SAAT: 21.00
HAKEM: Milorad Mazic (Sırbistan)

DANİMARKA: Schmeichel, Andersen, Kjaer, Agger, Wass, Eriksen, Poulsen, Andreasen, Jorgensen, Dehli, Bendtner

TÜRKİYE: Onur, Gökhan, Ömer, Ersan, Caner, Mehmet Topal, Selçuk, Oğuzhan, Olcay, Mustafa Pektemek, Burak

GOLLER: Dk. 35 Daniel Agger (Danimarka), Dk. 55 Olcay Şahan - Dk. 90+2 Ozan Tufan (Türkiye)