ABD’de 8 yaşından büyük çocuklara silah eğitimi veren Charles Vacca, eğitim sırasında 9 yaşındaki bir öğrencisi tarafından yanlışlıkla vuruldu ve hayatını kaybetti. 

Küçük kızın ailesi tarafından olay anının anbean kaydedildiği kaza geçtiğimiz Pazartesi günü yaşandı. Öğrencisine Uzi ile atış eğitimi veren Vacca, talimatları vererek hedefi nasıl vuracağını anlattı.

Arizona White Hills'de bulunan özel bir atış poligonunda meydana gelen kaza öncesi küçük kız hocasından aldığı bilgilerle atış yapmaya hazırlanıyor.

Küçük kız, içinde gerçek mermi bulunan ve tam otomatik modda bulunan silahı iki eliyle tutarak ilk atışı gerçekleştiriyor. Bu sırada ailesi çekime devam ediyor.

Savaş gazisi olan Charles Vacca, ikinci atış için küçük kızın tetikte bulunan parmağını ayarlamasını istiyor ve ikinci atış sırasında vahim kaza meydana geliyor.

9 yaşındaki kız silahı ateşlediği sırada kontrolü kaybedince tam yanında bulunan hocası Charles Vacca'yı vuruyor. Başından vurulan ve uçakla hastaneye kaldırılan Vacca tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kızlarının silah eğitimini akıllı telefonlarına kaydeden aile, kazadan sonra çektikleri görüntüleri soruşturma kapsamında yetkililere teslim etti. Kazanın gerçekleştiği tesis ruhsatlı ve yasal olduğu için herhangi bir cezaya çarptırılmadı.