Fethiye’nin Esenköy Mahallesi’nde oturan evli ve 3 çocuk babası inşaat işçisi Recep Kemer (34), öğle saatlerinde 8 yaşındaki oğlu Metin Kemer’i de yanına alarak Seydikemer’in Ören Mahallesi’ndeki çaya balık tutmaya gitti. Ören Çayı üzerine kurulu DSİ regülatörünün su bendine çıkarak balık tutmaya çalışan Recep Kemer, ayağının kayması sonucu oğlunun gözleri önünde bendin önündeki yaklaşık 3-4 metre derinliğindeki göllete düştü. Yüzme bilmediği için sudan çıkamayan Kemer’in oğlu Metin Kemer, çığlıklar atarak gözyaşları içinde çevreden yardım istedi. Olay yerine koşan mahalle sakinleri, suda kaybolan Recep Kemer’i bulamayınca jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.
AKUT VE DENİZ POLİSİ ARADI
Göletin derin olmasından dolayı Marmaris Sualtı Polisi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibinden yardım istendi. 10 kişilik AKUT ekibi, Recep Kemer’in düştüğü DSİ regülatöründen başlayarak Ören Çayı kenarında yaklaşık 1 kilometre arama yaptı. Göllete dalan 3 dalgıç polis, bir kaç dakika sonra 3 metre derinlikte Recep Kemer’in cesedine ulaştı. Ceset Fethiye Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.
Ören Mahallesi Muhtarı Şahin Ekinci yaptığı açıklamada, "Burası aslında çok tehlikeli bir yer değil. Buradan sulama kanalı ve dere yatağından artan çok az bir miktarda su geçiyor. Kayıp düşmesi ve yüzme bilmemesi sonucu boğulmuş" dedi.
AKUT Fethiye Ekip Sorumlusu Fatih Işık ise "Olay yerine geldiğimizde su altında olma ihtimalini söylediler. Aynı zamanda akarsuyun devamının aranmadığını öğrendik. Biz su altında arama yapmadık. Bunun için Marmaris’ten deniz polislerini çağırdık. Arama çalışmalarımızı akarsu etrafında sürüklenebilme ihtimaline karşı sürdürdük. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda aramayı gerçekleştirdik. Bu sırada deniz polisi Marmaris’ten geldi ve dalış sonucunda kazazedeye ulaşıldı" diye konuştu.