Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 4 teröristetkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 229 oldu. Teröristlerle birlikte bir adet tabanca ele geçirildi, 3 adet EYP imha edildi. İmha edilen EYP sayısı 517'ye ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 202 olarak gerçekleşti. Teröristlerle birlikte 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ele geçirildi, 18 EYP imha edildi. İmha edilen toplam patlayıcı (EYP) sayısı 584 oldu.

Silopi'de düzenlenen operasyonda ise 1 terörist etkisiz hale getirildi. İlçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Bu operasyonda iki adet EYP imha edildi. İmha edilen toplam EYP sayısı 28 oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de 7 terör örgütü mensubu teslim oldu. Söz konusu ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 169'a çıktı. Bu operasyonda 2'si dün olma üzere 249 EYP imha edildi. Operasyonlarda bir adet av tüfeği, bir adet el bombası, değişik silahlara ait mühimmat, 16 adet büyük mutfak tüpü ve bir adet gaz maskesi ele geçirildi.

Çukurca'da, bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış iki adet EYP düzeneği bulunarak imha edildi.

Böylece Mardin, Şırnak ve Hakkari'de devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 608, imha edilen EYP sayısı ise bin 380 oldu