Raporda, terör örgülünün, 'meskun mahal' çatışmaları için militanlarını özel yetiştirdiği, ancak deneyimli militanlarını Suriye'deki kantonlara gönderdiği, deneyimsizleri ise Türkiye'de kullandığı saptaması yapıldı.


PKK'NIN TOPLAM İNSAN KAYNAĞI YÜZDE 50 ARTTI

Raporda, "Alt dilimler olarak bakıldığında PKK, insan kaynağının büyük yüzdesini meskûn mahal çatışmalarına dönük hale getirmiş, bunun keskin-tecrübeli kısmını Rojova-Kobani-Tel Abyad kısmen Sincar ve Afrin için angaje etmişitir.

PKK, meskûn mahal çatışmalarında tecrübesiz insan kaynağını Türkiye'de kullanmıştır" denildi. Raporda, terör örgütünün çözüm sürecinde sadece Türkiye içine silah ve patlayıcı yığınağı yapmadığı, militan kadrosunu da önemli ölçüde takviye ettiği saptaması yer aldı.

Raporda, "PKK, toplam insan kaynağını yaklaşık yüzde 50 artırmıştır. 2013-2014'te de PKK insan kaynağında sıçramalar görülmüştür. PKK toplam silahlı ve eğilimli insan kaynağı 3 bini aşmıştır. Toplam rakama Avrupa ülkeleri ve Rusya'da ki network ve gruplar dâhil değildir" bilgisi verildi.

PKK'NIN KAYBI 6 BİNİ BULDU

Terör örgütünün kayıplarına ilişkin de bilgi verilen raporda, "Cari (raporlama) dönemde PKK kayıplarının toplamı Suriye'dekiler dâhil 6 binin üstündedir. PKK yüzde 5 sınırına gelen toplam kayıp halinde durmakta, geri çekilmekte, strateji değiştirmekteydi. Cari raporlama döneminde PKK iki kez, kayıpları yüzde 5'i geçtiği halde durmamıştır. Bunun nedeni küresel düzeyde işbirliği zemini yitirilmek istememesidir" görüşleri dile getirildi.