Önceki gün bölgedeki PKK yerel konseyinin aldığı kararla silahlı 500 PKK’lı teröristin Barzani peşmergelerine destek için Kerkük’e gönderildiği iddia edildi. Dün Kandil’den Kerkük’e gelen teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı.

PEŞMERGE KARŞILADI

Vatan gazetesinde yer alan habere göre referandum günü ve sonrasında ‘güvenliği’ sağlamak için geldikleri iddia edilen PKK’lı teröristler, Kerkük’te Barzani’nin peşmerge gücüne destek için bölgeye geldi. Kandil’den Kerkük’e gelen PKK’lı teröristler bölgedeki peşmerge komutanı tarafından törenle karşılandı. Törende Kandil’den gelen teröristlerin eli peşmergeler tarafından tek tek sıkıldı.

ÖCALAN VE PKK BAYRAKLARI ASILDI

Kerkük şehir merkezinin bir çok noktasında üzerinde terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunan flamalar ve PKK bayrakları asıldı. Şehirdeki diğer etnik unsurların temsilcileri PKK bayrakları ve silahlı teröristlerin kanlı çatışmalara neden olabileceği belirtiyor.

PYD KONVOYU KUZEY IRAK'A GEÇTİ

Öte yandan Türkiye ile Irak'ın Habur'da ortak tatbikat yapacağını duyurmasının ardından Suriye'den yola çıkan 200 araçlık PKK/PYD konvoyu Semelka üzerinden Duhok'a gitti. En az bin terörist ve ağır silahların bulunduğu konvoyun, Türkiye sınırındaki Zaho'ya geçeceği ve burada TSK'nın olası harekatında ilk hatta savaşmayı planladığı öğrenildi.