Terör örgütü PKK'nın sınır geçişleri için stratejik geçiş üssü olarak kullandığı Hatay'daki Amanos Dağları'nda, bölgede üslenen 70-80 kişilik PKK'lı terörist grup sıcak takibe alındı. Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Polis Özel Harekat birliklerinden oluşan 500 kişilik bordo bereli birliği, teröristlerin bölge sorumlusu olduğu belirlenen "Toros" telsiz kodlu Seyithan Sinet ve "Tufan" telsiz kodlu yardımcısı İbrahim Şengül'ün peşine düştü.


SÜPÜRME OPERASYONU

İstihbarat birimleri, Kandil ile Amanoslar arasındaki şifreli telsiz konuşmalarında Kandil'den sürekli "Eylem yapın. Amanoslar'dan eylem duyulması çok önemli" diyerek Amanos Dağları'nda bulunan PKK'lı gruba eylem talimatı verdiğini belirledi. Bunun üzerine Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı bölgeye 8 bordo bereli tim gönderdi. Amanoslar'da terörist gruba yönelik 500 kişilik kuvvetle 'süpürme' operasyonu başlatıldı. Operasyona bordo berelilerin yanı sıra Jandarma Özel Harekat, jandarma komando ve Polis Özel Harekât timleri de destek veriyor.

YEŞİL LİSTEDELER

Amanoslar'da 70-80 kişi oldukları düşünülen teröristlerin başında Amanoslar saha sorumlusu 42 yaşındaki 'Vedat' kod adlı Seyithan Sinet bulunuyor. Aranan teröristler listesinde 1 milyon liralık 'yeşil' kategoride bulunan teröristin 'Toros' telsiz kodunu kullandığı ve kendisine bağlı olan Dörtyol grubu ile birlikte hareket ettiği öğrenildi. Timlerin peşinde olduğu diğer isim ise yine yeşil listede olan Sinet'in yardımcısı 'Bedrettin' kod adlı İbrahim Şengül. 'Tufan' telsiz kodunu kullanan Şengül, Osmaniye-Erzin grubunun içinde yer alıyor.
500 bordo bereli Amanoslar'da terörist avında