Giresun’un Bulancak ilçesinde parkta kurulan çadırda ilçe halkıyla buluşan Avrasya Sirki, beğeniyle izlendi. Denge gösterileri, eğitimli köpekler, palyaçolar ve sihirbazların birbirinden ilginç şovları büyük alkış topladı.

Gösterinin ilerleyen saatlerinde sahneye getirilen 'Gülbeyaz' adlı dev piton yılanı izleyenlerin adeta nefesini kesti. Sirkin en küçük göstericilerinden olan Ekinsu’nun yılan şovu ise yılan korkusu olanlara cesaret verdi. Sahneye davet edilen kadınlar, 5 metre boyunda ve 70 kilogram ağırlığındaki pitonu önce kucaklarına aldı, ardından da havaya kaldırdı. 

Sirkin kurucusu Servet Yalçın, dünya da tek olduklarını belirterek, soyut olmayan kültürel miras listesinde yer alan bin yıllık geleneği yaşattıklarını kaydetti. Yalçın “Yüzyıllardır bu topraklarda sahnelenen, bu toprakların eseri olan seyirlik kültürel mirasımızı sahneliyoruz. Bir anlamda kültür elçileriyiz. Çeşitli kasabalara ve ilçelere gidiyor, bize kültür mirası olarak kalan sirk dünyamızı insanlarımızla paylaşıyoruz. Bir hafta boyunca da Bulancak ilçesinde gösterimize devam edeceğiz" dedi.