Ankara Başsavcılığınca hazırlanan 21 eski TRT çalışanı hakkındaki iddianamede, FETÖ’nün TRT’de 2008 yılından itibaren eleman sızdırmaya başladığı belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün TRT’deki yapılanmasına ilişkin 21 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. FETÖ’nün TRT’de 2008 yılından itibaren kadrolaşmaya başladığı belirtilen iddianamede, örgütün her ay 400 muhabirden himmet topladığı aktarıldı. Muhabirlerin gönderdiği haber değeri olmayan metinler karşılığında para aldıklarına dikkat çekilen iddianamede, bu paraların himmet olarak toplandığı ifade edildi. İddianamede, 15 Temmuz’a kadar TRT’de çalışan 7 bin 203 personelin mercek altına alındığına vurgu yapılarak, örgütle bağlantılarını ortaya koyabilecek ByLock, Bank Asya, dernek, iltisaklı şirket ortaklığı ve tepe yönetimi irtibatı üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 897 personelin toplamda bin 250 bağlantısı tespit edildi. 2008 yılından sonra alınan elemanların yüzde 80’inin FETÖ şüphelisi olduğu ifade edilen iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Bank Asya’yı kurtarma çağrısı üzerine 2014 yılında 327 çalışanın bizzat kendisi veya yakınları tarafından para yatırıldığı kaydedildi. İddianamede, örgüte ait derneklere (TUSKON, Kimse Yok mu?) ait üyeliği bulunan 176 çalışanın olduğu da belirlendi.  
TRT İMAMINA SPİKER KADROSU
İddianamede, örgütün medya imamının Necdet Conger olduğu belirtilirken, ilk TRT imamının ise 2008-2012 yılları arasında Fatih Koç olduğu bildirildi. Kuruma “spiker kadrosuyla” olınan Koç’tan sonra ikinci TRT imamının 2015 yılına kadar “Hakan” kod adlı Süleyman Yağmur olduğu kaydedilen iddianamede Haber Dairesi Başkanlığına atanan Ahmet Çavuşoğlu’nun yardımcılığına Ali Ahmet Böken’i getirttiği ardından da Samanyolu, Cihan Haber Ajansı ve Mehtap TV’den alımlar yapıldığı ifade edildi. Asıl kadrolaşmanın sözleşmeli alınan 70-80 kadar personelle yapıldığını 2012 yılında da alınan sözleşmeliler için hileli sınavın yapılarak bunların bir kısmına kadro verildiği kaydedildi.
KONUŞMAYI FETÖ SIZDIRDI 
FETÖ’nün TRT’de kadrolaşmaya başladıktan sonra kendilerinden olmayanlar hakkında yıpratma kampanyalarının başlatıldığı belirtilen iddianamede, “2010 yılında Şenol Göka Radyo Daire Başkanı iken solculara yardım ediyor diye ismini çıkardılar. Eski Genel Müdür İbrahim Şahin tarafından görevden alınmasına sebep oldular” şeklinde tanık ifadesi yer aldı. İddianamede, bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Ahmet E.E. ise 2015 yılında Beştepe Külliyesindeki canlı yayın öncesi Cumhurbaşkanı danışmanı Mustafa Varank’ın bir gazeteciyle konuşmasının FETÖ tarafından sızdırıldığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi tüm devlet kurumlarında darbecilere karşı büyük bir direniş olmasına rağmen TRT’de hiçbir direniş gösterilmediğini dile getiren Ahmet E.E. “Bu darbeye taraf tutan, yardım eden, rehberlik eden şahıslar olduğu ortaya çıkmıştır” ifadesini kullandı.