Konya'da  evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen 36 günlük adı konmamış kız bebek öldü. Hastane kayıtlarına 'Bebek Acun' olarak geçen bebeğin, yapılan incelemesinde hastaneye getirilmeden yaklaşık 2 saat önce öldüğü, vücudunda darp ve yara izi bulunmadığ, kilo olarak zayıf olduğu saptandı. Olayla ilgili anne 19 yaşındaki Ayşe N.A. ile A.'nın annesi N.A. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Olay gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Konya'nın Akşehir İlçesi'nde annesi ile oturan Ayşe N.A., Derviş adındaki erkek arkadaşından 36 gün önce bir kız bebek dünyaya getirdi. Ayşe N.A., geçen hafta annesi ile birlikte Karatay İlçesi Araplar Caddesi'ndeki akrabalarının yanına geldi. Ancak akrabaları, bir haftadır yanlarında kalan Ayşe N.A.'dan evden gitmesini istedi. İddiaya göre valizini hazırlayan genç anne, bu sırada bebeğinin hareketsiz olduğunu gördü. Annesi N.A. ile birlikte bebeği alarak dışarı çıkan A., bir taksiyle Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Hastaneye getirildiğinde hayati fonksiyonlarının çalışmadığı belirlenen minik bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi. Anne A., bebeğinin her hangi bir sağlık sorunun olmadığını öne sürdü.

KAYITLARA 'BEBEK ACUN' OLARAK GEÇTİ

Bebeğin, hastaneye getirilmeden yaklaşık 2 saat önce öldüğü, vücudunda darp ve yara izi bulunmadığı kilo olarak zayıf olduğu belirtildi. Bebeğin cesedi, hastane personelinin kucağında otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Kesin ölüm nedeninin de yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı kaydedildi. Bebeğin Derviş isimli erkek arkadaşından olduğunu belirten anne, çocuğuna isim koymadığını ve nüfusa kayıt ettirmediğini söyledi. Bunun üzerine hastane kayıtlarına, 'Bebek Acun' olarak geçirildi.

Anne Ayşe N.A. ve annesi N.A. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

36 günlük bebeğin şüpheli ölümü