Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu, polislere verilecek ödülleri masaya yatırıldı. Komisyon üyesi Daire Başkanları tüm teşkilat mensuplarına ödül verilmesini önerdi. Ancak sıcak olayların Ankara ve İstanbul'da yaşandığı ve sadece FETÖ'cü askerlerle çatışmaya giren bu iki ildeki polislere taltif verilmesi görüşü de gündeme geldi.

AYRIM YAPMAYALIM
Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre; Komisyon üyesi Emniyet Müdürleri, “Bu kalkışmada önlemede Türkiye genelinde görev yapan her rütbedeki personelimiz görev aldı. Taltifi Ankara ve İstanbul'da görevli polislerle sınırlamamız, teşkilatta ayrımcılığa yol açar. Tüm polislerimizi ödüllendirelim” dediler. Bu konuda son kararı Bakan Efkan Ala ve Genel Müdür Cemalettin Lekesiz verecek.
BİR MAAŞ ÇIPLAK ÜCRET
Türkiye çapında 261 bin, Ankara ve İstanbul Emniyeti'nde ise toplam 54 bin polis görev yapıyor. Polise verilen taltif ikramiyesi, çıplak maaş üzerinden hesaplanıyor. Bir maaş ödül, rütbelere göre, 132 lira ila 392 lira arasında değişiyor. Polis memurlarına kıdemlerine göre bir maaş ikramiye olarak 132 ile 284 TL, komiser-başkomiserlere 212 ila 269 TL, emniyet amirlerine 220-269 TL, 2. 3 ve 4. Sınıf Emniyet Müdürlerine 328 ila 346 TL, 1. Sınıf Emniyet Müdürleri ise 392 TL ödeme yapılıyor.


EK GÖSTERGE
Öte yandan, 1 Kasım seçimlerinden sonra yapılan yasal düzenleme ile ek göstergeleri 3 bine yükseltilen polislerin özlük haklarına dönük yeni talepler de toplantıda gündeme geldi. 7 bin 800 özel tim mensubunun ek göstergelerinin astsubaylarda olduğu gibi 3 bin 600'e çıkartılması yönünde çalışma başlatılması konusu da ele alındı.