25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Tek Şartla.Sigortalı olmayan ev kadınlarının emekli olabilmesi için Meclis’e kanun teklifi verildi. Teklif yasalaşırsa, evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayan kadınlar faydalanabilecek. Ev Hanımlarının Emekli Olması İçin Meclise Kanun Teklifi Verildi

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik Geliyor.25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı 2017 .Ev hanımlarını sevindiren bir gelişme yaşandı.Sigortalı olmayan ve 25 yıl evli kalan ev hanımlarının emekli olabilmesi için Meclis’e kanun teklifi verildi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilip yasalaşması halinde 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkı sağlanmış olacak.

Kanun teklifinin gerekçesi olarak şu ifadeler yer aldı: “Bu kanun teklifi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme imkanı olmadığı için herhangi bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır”

25 Yıllık Evli Kalana Emeklilik Şartları Nelerdir? 25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik Geliyor.25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı 2017. Kanun teklifine göre, ev hanımlarının emekli olmasının önü açılmaktadır.Teklifin yasalaşması halinde ev hanımları da özlemini duyduğu mutluluğa ulaşarak emekli olabilecek.Yani 25 yıllık evlilere emeklilik hakkı gelecektir.Ancak, yine teklife göre bunun belli şartları bulunmaktadır. Bu şartları 3 şekilde sayabiliriz.

1) Sosyal Güvenlik Kurumu ile herhangi bir bağ olamayacak, 2)Evlilik süresinin 25 yıl ve daha üzeri olması gerekmektedir, 3)Belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması gerekir. Ev Hanımlarına Emeklilik İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik Geliyor.

25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı 2017. 25 yıllık evlilere emeklilik şartlarını yukarıda belirtmiştik.Bu şartları sağlayan kadınlar,kanunda belirlenen yaş sınırı ve prim gün sayısı esas alınmak şartıyla ve kanunda belirlenen kazanç sınırları içinde hesaplanacak tutarları peşin ödeyerek veya borçlanarak yaşlılık aylığı almaya yani emekli olmaya hak kazanacaklardır.Yani emekli olmak için yine biraz da olsa ödeme yapılacaktır.

EVDE NAKIŞ, ÖRGÜ YAPAN AYDA 153 LİRA AZ PRİM ÖDER Ev kadınları eğer evde, dokuma mamulleri, örgü, dantel, nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet gibi ürünleri üretiyorsa isteğe bağlı sigortada daha az prim ödeyerek daha çok prim günü elde etme şansına sahip.Bunun için Maliye’ye gidip Gelir Vergisi’ne tabi olmadığına dair yazı alması yeterli.

Yasaya göre evde üretim yapan kadınlar 568 lira aylık prim yerine, 22 gün karşılığı olan 415 lira prim ödeyerek 30 günlük prim ödemiş gibi hak kazanabiliyor.