Uranüs kavuşmasıyla beklenen ani karar geldi: Erken seçim!
 
Ülkemiz haritasına baktığımızda bugün kararın alındığı saatlerdeki etkiler ve seçimin yapılacağı günkü açılara baktığımızda hem ülkeler arası gerginliklerin gündeme geleceği hem de partiler arasında gereğinden fazla tepkilerin ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor...
 
Euro ve Dolar bu kadar yükselmişken ardından gelen bu erken seçim kararı dış ülkelerden gelecek yatırımları daha stabil kılacak gibi duruyor.
 
Seçim anında Güneş Türkiye haritasının 1.evinde karşısında bir Satürn var, Ay ve Jüpiter 4 evde... Neyse kafanızı bu astrolojik terimlerle karıştırmak istemiyorum...
 
Ülkenin haritasında liderlerin ve oteritelerin bir yarış içerisinde olacağının işaretini veriyor...
 

AK Parti

AK Parti açısından baktığımızda %5-6'larda oy kaybedebilir, ancak son dakika ataklarıyla bu kaybı kazanca çevirebilecek gibi duruyor. AKP kendi içinde bir takım iletişim sorunu yaşayabilme ihtimalleri sıkıntılar yaratabilecek cinsten.
 
Sayın Cumhurbaşkanının Partisi AK Parti ve kendisinin haritası çok uyumlu bu uyumluluk idealler uğruna savaşmayı, ayakta kalmayı, savaşı kazanmayı anlatan cinsten. Beklenmedik bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilme ihtimali olsa da %42-55 oranla oyları toplayabilir...
 
 

CHP


Cumhuriyet Halk Partisi Yılmaz Büyükerşen’i aday olarak çıkarak gibi duruyor, bununla birlikte Muharrem İnce de ön planda. 2’sinin haritalarını incelediğimde Muharrem İnce partisi adına daha öne geçebilecek bir isim gibi duruyor olsada Yılmaz Büyükerşen’in haritasında kaldıraç görevi gören açılar oyları toplama ve öne çıkma gücü veriyor %26-%35 arası oy toplayacak gibi duruyor Chp'nin cumhurbaşkanı adayı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi Chp’nin haritasıyla çok uyumlu durmuyor bu da oy kaybı gibi temaları anlatabilir.
 

İYİ Parti

 
Meral Akşener'in partisini kurduğu gün de haritasınında ciddi sert açılar vardı ve partinin kuruluş haritasında da otorite ile problemler yaşama, otoriteyi aşamamak, uyum sağlayamamak, seçmenlerle alakalı kopukluk yaşama ihtimalini anlatıyor.

Seçim gününün haritasına baktığımızda Meral Akşener'in istediği oyları toplayamayacak olsa da partisi adına iyi bir başarı elde edeceğe benziyor. Bu da önümüzdeki yıllarda kendisini söz sahibi yapabilecek bir güç kazandırabilir. Seçim gününde alınan diğer sert açıları seçimde sorun veya bir sorunla karşılaşmak gibi temaları da veriyor. Oy pusulalarında sorun çıkabilir veya diskalifiye olacak bazı durumlarla karşı karşıya kalabilir yani ön gördüğüm şeyi tam olarak anlatamıyorum ancak özetle önemli bir engeli aşması gerekecek gibi duruyor.
 

MHP

 
Devlet Bahçeli’nin haritasına ve MHP’nin haritasına baktığımda, geçen seçimlere göre oy oranını artıracağının işaretleri olsa da oyların bir kısmı AK Parti'ye kayacak gibi duruyor oyların kaymasını engelleyemezse %5-8 arasında kalabilir, eğer Mayıs ayında çalışmalara iyi odaklanabilirse %9-%14 arasına çıkabilir... Bu Sayın Bahçeli'nin son seçimi olabilir, bu seçimden sonra bir dahaki seçimlerde sayın Bahçeli'nin enerjisi yok, bu kendi istediği ile bırakmayı, beklenmedik gelişmeleri gösterebilir.
 
Sonuç olarak Erken Seçim de nerden çıktı şimdi derken kendimizi bulmuş olsak da Uranüs Güneş teması, Satürn - Mars kavuşması ardından bir de Yeni Ay’ı eklersek aslında sistemin değişmesi gerektiği, bu erken seçim kararının ülkemiz için önemli ve sağlıklı olduğunun göstergesini sunmakta...
 
Her şekilde vatanımız ve milletimiz için hayırlısı olsun.
 
Not: Bu çalışma tamamen Objektif ve apolitik bir şekilde hazırlanmıştır.