Müracaat sayısının çok fazla olduğunu belirten Muş Orman İşletme Müdürü Dursun Tel, 200 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldığını ve kurada ismi çıkanların güvenlik soruşturmasının ardından işe başlayacaklarını söyledi. Proje kapsamında alınacak olan işçilerin, Hasköy, Bulanık ve Varto ilçelerine bağlı köylerden yapılan kura çekimi ile 250 hektar alanda 200 bin fidan dikimi yapacağını kaydeden Tel, “Muş Orman İşletme Müdürlüğü olarak proje kapsamında Muş’ta bu yıl hedefimizde 3 milyon fidanı toprakla buluşturmaktır. İŞ-KUR Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde 250 hektar sahada en az 200 bin fidan dikecek şekilde noter huzurunda 200 işçi alım gerçekleştirdik. Türkiye genelindeki ormanlarımız yüzde 27 iken, Muş’ta bu sayı yüzde 9 civarındadır. Bu oranı yukarı çekmemiz gerekiyor. Ancak burada en büyük sıkıntımız hayvancılıktan dolayı bir kısıtlama söz konusu. Hayvanlarla birlikte ormanları nasıl ağaçlandırabiliriz. Bununla ilgili proje yapıyoruz. Hem hayvancılık olacak hem de yüzde 9 oranını yukarı çekmek için çalışmamız devam ediyor” dedi.

“CEVİZ AĞAÇLARINI DAHA FAZLA EKMEK İSTİYORUZ”

Muş’ta ceviz ağaçlandırmasını daha fazla yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizen Tel, “Muş’ta çok az sayıda ceviz ağacı bulunmakta. Biz ceviz meyvesini ithal ediyoruz. Bu açıdan ceviz ağaçlandırmasına önem veriyoruz. Köy muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde kendi köylerinden ceviz ağacı dikmek için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Köylerde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarını yaygınlaştıkça istihdam edilecek olan işçi sayısının da artacağını vurgulayan Tel, “Köylerimiz ağaçlandırmaya önem verdikçe biz bu sayıyı artırabiliriz. Çünkü bizim sayımız tamamen yapılacak olan projelerle ilgilidir. Projelerimiz ne kadar fazla olursa o kadar çok işçi alırız. Orada sıkıntımız yok. Bir önceki yıl 600 kişi almıştık. Bu açıdan ağaçlandırma sahamızı sürekli olarak artırmamız lazım” şeklinde konuştu.