Mali Polis, Seyrantepe Sanayi Mahallesi'nde bir matbaada sahte para basıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Matbaayı takibe alan polis, Erkan A. isimli bir kişinin sahte para basın piyasaya sürdüğünü belirledi. 
Polis yapılan takiplerin ardından Erkan A.'nın yaşadığı Sarıyer'deki villa ile matbaaya baskın düzenlendi. Baskında Erkan A. ile oğlu Metehan A. ve bir suç ortakları gözaltına alındı.1 milyon değerindeki sahte Euro, dolar ve Türk Lirası ele geçirildi konuldu.
Poliste kaydı bulunmayan Erkan A.'nın yaptığı sahte paraların gerçeğinden ayırt edilmesinin oldukça zor olduğu ortaya çıktı.Bunun üzerine el konulan sahte paralar Merkez Bankası'na gönderildi. Burada da sahte paraların gerçeğine çok yakın olduğu belirlendi.
Baba ve oğlunun sahte paralar üzerine 2 yıl boyunca araştırma yaptıkları ortaya çıktı. Baba Erkan A.'nın paraların mor ışık ve makinalardan geçmesi için özel şifreleme kodu geliştirdiği ve para boyası içine demir tozu katarak gerçeğe yakın para yaptığı kaydedildi.
Erkan A.'nın ayrıca yaptığı sahte paraları kalite testine soktuğu ve bu testlerden geçemeyen paraları iş yerindeki sobada yaktığı ortaya çıktı. Erkan A.'nın ifadesinde zengin biri olduğunu, sahte paraları ihtiyacı olanlara verdiğini söylediği öğrenildi.