Başka bir suçtan Isparta Cezaevi'nde tutuklu bulunan 34 yaşındaki M.K., Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği mektupta, Çömez'i para vermediği için kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

Evli ve 2 çocuk babası, oto tamirhanesi işleten Mehmet Çömez, 20 Temmuz 2011 tarihde, evinin bahçesinde boynuna hortum dolanmış halde bulundu. Çömez'in İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde intihar girişiminde bulunurken kalp krizinden öldüğünün açıklanması üzerine, dosyası kapatıldı. Geçen hafta, Isparta Cezaevi'nde başka bir suçtan yatan M.K.'nin Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği mektup, olayı tekrar gündeme getirdi. Mektubunda, vicdan azabından kurtulmak istediğini belirten, geçmişte otellerde bulaşıkçı ve garson olarak çalıştığını yazan M.K., şöyle devam etti:

"Nasılsa cezaevindeyim. Mehmet Çömez'i para vermediği için ben öldürdüm. Bodrum'a geldiğimde işsiz kaldım. Kendisi ile tanıştık, para ve yardım sözü vermişti. Söz verdiği gibi destek olmayınca, tartıştık, boğazını sıktım. Yere düşüp hareketsiz kaldı. Olay yerinden kaçtım. Sonrasında öldüğünü öğrendim."

Cinayeti itiraf edince dün akşam geniş güvenlik önlemleri altında Bodrum'a getirilen M.K.'ye, Çömez'in öldürüldüğü evin bahçesinde tatbikat yaptırıldı. Cinayeti soğukkanlılıkla anlatan M.K., tekrar cezaevine gönderildi. Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, şöyle dedi:
"O günleri hatırlıyorum. Birisi belediyeyi arayıp para istemişti. Rahatsız olmuştum. Benden ve akrabalarımdan para istiyorlardı. Ancak, daha sonra arkası gelmeyince olay unutuldu. Ardından da yeğenimin intihar ettiği söylendi. Otopsi sonuçları da o yönde çıkınca dosya kapanmıştı. Mehmet'in ailesi de biz de bu gelişme üzerine şoke olduk. Gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Yeğenime yazık oldu, yok yere canından oldu."
Mehmet Çömez, babası Ahmet Çömez'e ait evin bahçesinde, bir ağacın altında boynuna bahçe hortumu bağlanmış olarak ölü bulunmuştu.