Madende 2 milyonuncu ons altının külçe halinde dökümü, Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından gerçekleştirildi. 
Madeni işleten TÜPRAG Metal Madencilik Müdürü Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2 milyonuncu ons altının üretimini gerçekleştirmekten büyük gurur yaşadıklarını söyledi.

Sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın ürettiklerini ve bunun tamamının Türkiye’de kullanıldığını bildiren Yılmaz, “Sekiz yılda 2,5 milyar dolar katma değer üreterek ülke ekonomisine katkı sağladık” dedi.

Türkiye’nin, Güney Afrika’den sonra dünya’da en fazla altın rezervine sahip ülke olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Dünya’da yılda 2 bin 700 ton altın üretiliyor. Türkiye’de 6 bin 500 ton altın rezervi olduğu tahmin ediliyor. Biz sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın üreterek ülke ekonomisine 2.5 milyar dolar katma değer sağlamışız, yaklaşık 500 milyon dolar vergi ödeyen bir firmayız. Madende yaklaşık bin kişinin çalıştığını düşünürsek tablo çok daha gülümseten bir hal alıyor. Düşünün diğer altın rezervlerinin çıkartıldığını. Altın üreten bir Türkiye çok daha güçlü bir ekonomiye sahip olur” dedi.

 “Türkiye’de altın üretiminin önündeki tabuları yıktık”

Kışladağ Altın Madeni’nin her yönüyle örnek bir işletme olduğunu söyleyen Yılmaz şunları söyledi:

“Bu gün 2 milyonuncu ons altını döküyorsak bu başarıda herkesin emeği olduğunu söyleyebilirim. Biz sekiz yıl önce madeni açarken pek çok olumsuzluktan bahsediliyordu. Biz örnek ve modern bir tesis kurduk ve Türkiye’de altın üretiminin önündeki tüm tabuları yıkmayı başardık. Çevreye olan duyarlılığımız, sosyal sorumluluk projelerimiz, çalışanlarımıza verdiğimiz değer ile hep örnek gösterildik. Bundan böylede aynı çizgide yürüyeceğiz. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” 

İki milyonuncu onsun dökümünü gerçekleştiren Uşak Valisi Seddar Yavuz ise maden sahasında yaptıkları incelemede, iş güvenliği ve çevreye olan duyarlılığının kayda değer olduğunu belirtti.