Davutoğlu, Genellikle bu canlı bombaların tümü infilak ettiği için bir parça bulmak imkansızlaşıyor. O gün ’bunu Ak Parti yaptı’ diye itham edenler demokratik hukuk kültürünü anlayamamıştır. Devlet bu örgütün irtibatını çıkarana kadar inceler. 20 milyon parmak izi üzerinde inceleme yapıldı” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV’de konuk olduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara’da saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu iki terörist ile ilgili listenin içi dışı diyemem ama şunu söyleyebilirim. İki bombacının nasıl geldiğini, ceset parçalarından nasıl bir bomba ile yaptıkları çıkarıldı. Şimdi birisinin ismi neredeyse netleşti, birisi üzerinde de ihtimaller üzerinde çalışılıyor. Genellikle bu canlı bombaların tümü infilak ettiği için bir parça bulmak imkansızlaşıyor, bütün beden parçalanmış oluyor.

20 MİLYON PARMAK İZİ İNCELENDİ

Kimliği tespit edilemeyen 3 el var. Onların üzerinde parmak izleri 20 milyon parmak izi ile karşılaştırıldı. Bir tanesinin Türkiye’de parmak izi karşılığı bulunamadığı için acaba dışarıdan olabilir mi diye araştırıldı. Ne kadar titizlikle bir çalışmanın yürütüldüğünü biliyoruz.

AHKAM KESMEK KOLAY

Ahkam kesmek çok kolay. O gün ’bunu AK Parti yaptı’ diye itham edenler demokratik hukuk kültürünü anlayamamıştır. Devlet bu örgütün irtibatını çıkarana kadar inceler. 20 milyon parmak izi üzerinde inceleme yapıldı. Diğer canlı bomba için ulaşamadığımız zaman acaba dış bağlantılar nedir diye çalışıyoruz. Bunların bir kısma DEAŞ izinde yürüyen çalışmalar. Bir diğeri ise Twitter üzerinde neredeyse bombayı tarif edecek şekilde iadeler var” dedi.